Forse premieverhoging verzuimverzekeringen KNMT

Hans Scholten
2 minuten
Verzuim
De Amersfoortse verhoogt de premies voor de KNMT Verzuimverzekering en Verzuimcombinatie in 2021 flink. Tegenover deze premieverhoging staat voor de Verzuimcombinatie wel een uitbreiding van het dienstenpakket. Waarom is deze verhoging nodig en wat betekent dat voor jou?

Waarom is verhoging van de premies nodig?

Het ziekteverzuim binnen de mondzorgpraktijken is de afgelopen 5 jaar met ruim 60% gestegen. Hoewel de premies van de KNMT verzuimverzekeringen van de Amersfoortse in de afgelopen periode wel verhoogd zijn, blijkt dit helaas onvoldoende om geen verlies te lijden op deze verzekeringsproducten. Gesprekken en onderhandelingen tussen de KNMT en De Amersfoortse hebben geleid tot beperking van de premiestijging, maar een forse verhoging voor 2021 is onvermijdelijk. 

Wat betekent dit voor mij?

  • KNMT Verzuimverzekering: de premie voor 2021 stijgt (tenzij je de verzekering recent hebt afgesloten).
  • KNMT Verzuimcombinatie: de premie voor 2021 stijgt, de naam van de verzekering wijzigt en het dienstenpakket wordt uitgebreid. 

Over de KNMT MKB Verzuim-ontzorgverzekering

De huidige KNMT Verzuimcombinatie wordt omgezet in de KNMT MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Het nieuwe product is uitgebreid met extra (maatwerk)dienstverlening om tandartsen beter te ontzorgen op het gebied van arbodienstverlening en casemanagement. Dit is erop gericht het ziekteverzuim in de mondzorgpraktijken terug te dringen. Volgens De Amersfoortse blijkt uit diverse pilots in andere branches dat deze nieuwe werkwijze leidt tot 10% minder verzuim. 

Kijk kritisch naar nieuw premievoorstel

Praktijkhouders die de Verzuimverzekering of de Verzuimcombinatie afnemen bij De Amersfoortse ontvangen vrijdag 30 oktober een nieuwe premievoorstel. Bespreek dit voorstel met je financieel adviseur en kijk kritisch of het verzekeringsproduct en de diensten die daar bij horen nog passen bij de wensen en mogelijkheden van de praktijk. 

Meer informatie over verzuimverzekeringen met ledenvoordeel