facebook

Laatste 2 modules richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen klaar voor commentaar

Mariska de Beijer
1 minuut
tandenpoetsen kind
De conceptmodules Preventie en Behandeling van de richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen zijn klaar. Kennis Instituut Mondzorg (KIMO) roept tandartsen op om commentaar te geven op deze modules.

3 modules vormen samen de richtlijn voor mondzorg bij jeugd

De modules Preventie en Behandeling vormen samen met de eerder gepubliceerde module Diagnostiek met behulp van röntgenfoto’s de klinische praktijkrichtlijn Mondzorg voor Jeugdigen. In deze richtlijn worden aanbevelingen gedaan voor de mondzorg voor kinderen tot 18 jaar.

Waarom een nieuwe richtlijn?

Uit het mondzorgveld blijkt dat de huidige richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen uit 2012 te omvangrijk en onduidelijk is. Er zijn geen meetbare instrumenten (zogenaamde indicatoren) opgenomen en er heeft geen landelijke implementatie plaatsgevonden. In de herziene richtlijn zijn de genoemde knelpunten meegenomen en is er gekozen voor een modulaire opbouw.

Geef commentaar voor zondag 28 juni

Je kunt tot en met zondag 28 juni je opmerkingen sturen naar de KNMT Ledenservice via ls@knmt.nl. De KNMT biedt de commentaren aan bij het KIMO. Wil je eerst meer informatie over hoe je commentaar kunt geven op een richtlijn van het KIMO? Lees dan de toelichting (pdf).

Naar de conceptmodules Behandeling en Preventie (pdf)

Vervolgtraject na commentaarronde

Nadat de verzamelde commentaren verwerkt zijn, toetst de Richtlijn Autorisatie Raad (RAR) de volledige klinische praktijkrichtlijn voor autorisatie. Bij een positieve uitkomst stelt het KIMO tijdens haar Algemene Ledenvergadering de klinische praktijkrichtlijn vast. Daarna kunnen mondzorgpraktijken aan de slag met de implementatie.