Communicatie in grotere praktijken

Een goede doordachte communicatie structuur en de juiste hulpmiddelen geven energie aan de praktijk
Vanaf 3 stoelen wordt het team zoveel groter, dat je anders met de communicatie met de medewerkers moet omgaan. Hoeveel overleggen heb je nodig? En hoe lang moeten ze nu echt duren? Uit onderzoek blijkt dat een betere communicatie de grootste wens is van het team in de mondzorg praktijk.

In deze cursus kijken we naar de structuur van de communicatie en een aantal praktische tools. Hoe vaak moet je communiceren en wat zijn de grootste valkuilen? Waar hebben de medewerkers uit de ons onderzochte praktijk het meeste behoefte aan en welke maatregelen hadden direct effect. Aan het eind van de cursus heeft u uw eigen communicatie schema dat aansluit bij de behoefte van uw eigen praktijk.
Daarnaast kijken we naar diverse vormen van communicatie. Wat is het nut van een dagstart, een 10 minuten gesprek, een WhatsApp groep, een vertegenwoordiger en wat zijn de grootste valkuilen die je tegenkomt als je iets nieuws wil invoeren.De cursus is gebaseerd op het boek Communicatie in de tandartspraktijk. Meer informatie hierover vindt u op https://www.communicatieindetandartspraktijk.nl

Kosten en data

  • KNMT-leden           € 50,-
  • Niet KNMT-leden   € 145,-

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 370

Cursusleider

De cursus wordt gegeven door Alexander Tolmeijer.

Alexander Tolmeijer studeerde tandheelkunde en rechten. Naast praktiserend tandarts is hij ondernemer en oprichter van onder andere Medisch Ondernemen. Hij was penningmeester/vice voorzitter van de KNMT, en tot juli 2016 was hij penningmeester van de VvAA. Momenteel heeft hij zitting in het Europees bestuur van tandartsen (CED).

Samen met Charlotte van den Wall Bake en Elsbeth Nijhoff schreef hij het boek  ‘Communicatie in de tandartspraktijk’. Het is een doordacht overzicht waarmee iedere praktijk de structuur en de techniek van de communicatie in de praktijk kan verbeteren. In 2016 verscheen het boek ‘Optimale agendaplanning in de tandartspraktijk’.