Een bezoek van de IGJ

Op een bezoekje van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd zit geen tandarts te wachten. Er wordt gevreesd voor mogelijke consequenties. Voor een deel wordt die angst veroorzaakt door onwetendheid: veel tandartsen weten niet wat ze kunnen verwachten als IGJ langskomt.

Gratis advies
Er is ook een groep tandartsen die er anders in staat: zij zijn helemaal niet bezorgd en bedanken de Inspectie voor het bezoek en de spiegel die is voorgehouden. De zakelijk ingestelde zorgprofessional ziet het zelfs als gratis advies. Maar, dat is het zeker níet. En vrijblijvend is het ook niet. Wat het wel is, wordt in deze cursus in een breder perspectief geplaatst. Let op: u leert geen kunstje om Inspectieproof te worden. We geven u wel inzicht in hoe de Inspectie door de bril van de patiënt naar de zorg kijkt.

Melding patiënt
Soms komt IGJ op bezoek naar aanleiding van een melding door een patiënt. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de vraag waarom een patiënt gaat klagen en hoe een tandarts dat kan voorkomen. Overigens zal niet ingegaan worden op de procedures voor klachteninstanties.

Kosten en data

  • KNMT-leden               € 50,-
  • Niet KNMT-leden       € 145,-

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 380

Ma 16 april 19.00 - 21.30 uur   Tilburg GEANNULEERD
Ma 4 juni 19.00 - 21.30 uur  Van der Valk Akersloot Meld u hier aan

Cursusleider

Drs. Peter Lakerveld (linkerfoto) studeerde Tandheelkunde in Utrecht. Hij is werkzaam als inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Binnen het team Mondzorg is hij verantwoordelijk voor het zorginhoudelijk toezicht en de contacten met de beroepsgroep.
Lakerveld heeft zo'n 15 jaar een algemene (solo)praktijk gehad binnen een samenwerkingsverband. Hij was mede-oprichter van de Stichting Tand-Wiel en zo'n 10 jaar bestuurder van de Stichting. Ook was hij werkzaam in diverse functies bij zorgverzekeraars, als adviserend tandarts, in de productontwikkeling en als directiesecretaris.

Mr. Dr. Wolter Brands (rechterfoto) studeerde Tandheelkunde en Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd in het gezondheidsrecht. Hij is voorzitter van de KNMT en werkzaam als maat in een groepspraktijk in Vaassen. Ook is hij rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Midden Nederland. Daarnaast is hij betrokken bij het onderwijs van de drie tandheelkundige faculteiten.

Brands was onder meer voorzitter van het Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap, president van de International  Dental Ethics and Law Society (IDEALS), hoofddocent aan het Radboudumc en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. Hij heeft een groot aantal boeken en artikelen gepubliceerd in nationale en internationale tijdschriften.