Help, is de praktijk op orde?

Stelt u eens voor dat de Inspectie onverwacht bij u op bezoek komt... Is uw tandartspraktijk op orde? Weet u wat u kunt verwachten als de Inspectie langskomt? Aan de hand van concrete casussen laat de cursusleider u zien of de praktijk op orde is en hoe u uw praktijk op orde houdt. U leert hoe u zich op een onverwacht bezoek van de de Inspectie kunt voorbereiden, waarbij we door de bril van de Inspectie kijken: waar liggen de knelpunten en uitdagingen in uw praktijk? In een paar uur weet u hoe u zich op een bezoek van de Inspectie kunt voorbereiden. U gaat naar huis met een praktische checklist en weet welke aandachtspunten voor u belangrijk zijn. 

Kosten en data

  • KNMT-leden             € 50,-
  • Niet KNMT-leden      € 145,-

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 380

Di 27 maart 19.00 - 21.30 uur Van der Valk Nijmegen Meld u hier aan
Do 31 mei* 19.00 - 21.30 uur KNMT Utrecht Meld u hier aan
Di 19 juni 19.00 - 21.30 uur Van der Valk Amsterdam-Schiphol Meld u hier aan
Di 11 september 19.00 - 21.30 uur   Ridderkerk Meld u hier aan
Di 6 november 19.00 - 21.30 uur Van der Valk Eindhoven Meld u hier aan

* Op donderdag 31 mei verzorgen Joan van der Ven en Maaike de With deze cursus samen.

Cursusleider

Maaike de With, werkzaam bij de KNMT, heeft jarenlange ervaring binnen de tandheelkunde. Adviseren en trainen van teams, onder andere op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving, dat is wat zij, als adviseur kwaliteit & beleid, met veel enthousiasme jarenlang binnen tandartspraktijken heeft gedaan. Zij weet als geen ander wat er speelt binnen de tandartspraktijk en weet precies te benoemen waar de uitdagingen liggen.   

''Duidelijk, no-nonsens en op de praktijkgericht. Na deze inspirerende sessie was ik weer helemaal op de hoogte en wist ik waar ik de volgende dag in de praktijk meteen mee aan de slag zou gaan. Een Eye-opener!''  Ervaring van een tandarts/deelnemer.

Mw.mr. Joan M. van der Ven studeerde Aziatische Wetenschappen in de Verenigde Staten en daarna Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Na het behalen van de meesterstitel, in 1994, was zij als jurist-onderzoeker Chinees recht enige tijd verbonden aan het Van Vollenhoven Instituut van de Universiteit Leiden.

Na een korte uitstap buiten de wetenschap en het juridisch vakgebied, ging zij in 1997 bij de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (nu KNMT) werken. Haar eerste project betrof de implementatie van de Wet BIG in de tandheelkunde. Dit vormde de basis voor haar interesse in het gezondheidsrecht.

In de loop der jaren is zij zich in toenemende mate gaan verdiepen in beroepen- en patiëntenwetgeving. Dit uit zich, onder andere, in een adviserende rol zowel binnen als buiten de KNMT, participatie in (landelijke) project- en werkgroepen, het geven van presentaties en workshops en het verzorgen van gastcolleges gezondheidsrecht en kwaliteitsbeleid aan de drie opleidingen Tandheelkunde.

Joan is (co-)auteur van de artikelserie "Tandheelkunde en gezondheidsrecht" in het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. Naast het inhoudelijk adviseurschap, stuurt Joan sinds 1 september 2017 het juristenteam van de KNMT aan.