Pijnvrij werken in de praktijk

Ervaart u grote vermoeidheid of spanning na een lange werkdag? Heeft u klachten, pijn of ongemak die uw werkplezier beïnvloeden? Vraagt u zich wel eens af hoe de komende 10 jaar eruit zien als dit aanhoudt?

Fysieke klachten komen veelvuldig voor bij mondzorgverleners. 65% van de tandartsen heeft arbeidsgerelateerde klachten en het is de voornaamste reden om vervroegd te stoppen met werken. Verder zorgen klachten, ongemak en pijn voor verminderd werkplezier en minder energie buiten werktijd.

In deze workshop leert u op een concrete, praktische en toegepaste manier over klachtenvrij en comfortabel werken. Dit leidt tot minder verzuim, hogere productiviteit en minder vermoeidheid.

Vaak worden fysieke klachten en ongemakken geaccepteerd - het hoort erbij. Gelukkig is dat niet waar, gezond en comfortabel werken kunt u leren. Amber Denekamp is gespecialiseerd in dentale ergonomie. Ze geeft praktisch advies over een gezonde en dynamische werkhouding, de invloed van de plaatsing van de patiënt, het hanteren van de instrumenten en four handed dentistry.
U ervaart zelf wat het effect van een gespannen houding is, en waarom dit van invloed is op uw prestatie en welzijn. We oefenen tijdens de workshop met het hanteren van handinstrumenten, en bespreken de meest voorkomende obstakels.

U zit in deze workshop dus niet stil! We gaan ervaren, doen en bespreken, zodat u de tips en adviezen de volgende dag meteen in de praktijk kan brengen.

Kosten en data

  • KNMT-leden € 50,-
  • Niet KNMT-leden € 145,-

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 380

Di 15 mei 19.00 - 21.30 uur Moerstede  Bergen op Zoom Meld u hier aan
Ma 11 juni 19.00 - 21.30 uur  Van der Valk Assen Meld u hier aan
Di 18 september 19.00 - 21.30 uur De Oranjerie Roermond Meld u hier aan

Cursusleider

Amber Denekamp is bedrijfsoefentherapeut, ergonomisch adviseur en ergonoom MSc in opleiding. Ze geeft training en onafhankelijk advies in de tandartspraktijk: www.aeflexdental.nl 

Aeflex is een volledig onafhankelijke organisatie en is niet gelieerd aan leveranciers. U kunt professionaliteit, inzet en enthousiasme verwachten met een open blik en reële adviezen. Amber is goed geïnformeerd, levendig en duidelijk. Ook wordt zij regelmatig gevraagd door grote praktijken en ketens als sparringpartner op (HR) beleidsniveau.