De KNMT biedt naast de basiscursus ook bhv-nascholing aan. Deze cursus is voor tandartsen en medewerkers die de bhv-basiscursus al hebben gevolgd. Omdat de kennis nog redelijk vers in het geheugen aanwezig is, blijft de effectieve lestijd beperkt tot een halve dag. Tijdens dit dagdeel is er aandacht voor twee onderwerpen: herhaling brandbestrijding en herhaling eerste hulp. 

Onderwerpen

  • Herhaling basale reanimatie en gebruik van de AED
  • Ziektebeelden (CVA / Hypoglycaemie / Anafylactische shock)
  • Behandeling wonden
  • Herhaling beperken en bestrijden van een beginnende brand
  • Procedures bij ontruimen

Herhaling brandbestrijding

De instructeur bespreekt aan de hand van een aantal praktijkcasussen de theorie brandbestrijding. Te denken valt aan de brandklassen, -blusmiddelen, -stadia, etc. Tijdens de scenario’s worden ook de gevaren bij brand behandeld. 
Na de oefenronden komen de brandveiligheidseisen ten aanzien van de praktijk aan bod. De instructeur gaat dieper in op specifieke situaties en achtergronden. Ook zal hij ingaan op de techniek van het ontruimen en de daarbij geldende procedures. 

Herhaling eerste hulp 

Naast de herhaling van de reanimatie en AED, wordt een verdieping gegeven aan de volgende letsels:

  • Hypoglycaemie

  • CVA / TIA

  • Anafylactische shock

  • Wondbehandeling

Inschrijven

Om u aan te melden voor een bhv-basiscursus verwijzen wij u door naar onze partner Crisicom. Na het registreren op de website van Crisicom krijgt u exclusief toegang tot alle geplande bhv-cursussen die specifiek voor KNMT-leden zijn. Via Crisicom heeft u dan een eigen account waarop u ook uw teamleden in kunt schrijven en mee kunt nemen in het aanmelden en krijgt u automatische herinneringen om deel te nemen aan nascholingscursussen.

Nieuw bij Crisicom? Informatie en aanmelden voor KNMT-leden

Bekend bij Crisicom? Log in op MijnCrisicom

Kosten

€ 186,- (exclusief BTW) per deelnemer.*

*Het tarief voor niet KNMT-leden bedraagt € 219,- exclusief BTW per deelnemer

KRT punten

De cursus wordt gewaardeerd met 4 KRT-punten. Deze punten zullen binnen 4 weken na deelname aan de cursus toegekend worden door de KNMT. 

Training op locatie voor groepen (+10 personen)

Heeft u een groep van minimaal 10 personen, dan is een training op locatie mogelijk. Er kunnen maximaal 15 cursisten aan deze cursus deelnemen.  Neem in dat geval direct contact op met Crisicom via telefoonnummer 033 - 707 47 97.

Cursusleider

Met vragen kunt u terecht bij Crisicom via telefoonnummer 033 - 707 47 97 of via cursusadministratie@crisicom.nl. Contactpersoon is mevrouw Post.

Wilt u informatie of advies over de veiligheid in uw praktijk, bijvoorbeeld met behulp van een BHV-scan, neemt u dan contact op met de heer Van Breukelen op tel. 06 ...

lees meer ⌄

Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht

academy@knmt.nl
030 - 60 76 370

Lees meer over: BHV-nascholing