U ziet het goed, wij hebben onze Academy website vernieuwd! Aanmelden voor een cursus gaat daarom nu nog makkelijker:

  • U gaat zelf? Log in en uw gegevens staan al ingevuld. 
  • Gaat uw medewerker? Log uit en meld de medewerker aan.
  • U betaalt direct met IDEAL.
  • De factuur van de cursus vindt u terug in MijnKNMT.

Wij horen graag wat u er van vindt.

Inhoud cursus

Tandartsen zijn bij signalen van mishandeling en geweld verplicht gebruik te maken van de meldcode, hoewel een melding doen niet altijd verplicht is. In 2018 is de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld uitgebreid met een afwegingskader. Dit helpt tandartsen met het maken van een beslissing om wel of niet te melden. Maar stelt u zich eens voor dat u bij een patiënt echt vermoedens hebt van geweld en/of mishandeling. Hoe gaat u daar in de praktijk als team mee om; hoe maakt u dat bespreekbaar?

Praktijksituatie
Aan de hand van een casus kijkt u mee over de schouder van een professional en wordt u uitgenodigd om mee te denken. Mogelijke ideeën worden getoetst, zodat meteen zichtbaar wordt wat het effect is. Wat helpt als professional om verschil te kunnen maken? Hoe kan de verbeterde meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld u hierbij ondersteunen? Kijk mee over de schouder van tandarts Ella die op zorgwekkende signalen stuit bij haar patiëntjes, de 2 kinderen van mevrouw Navis... Moet u iets met wat u hoort en wat u ziet bij de kinderen? Zo ja, wat dan? Hoe pakt u dit aan? Wat kunt u hierin als professional betekenen? En hoe doet u dat met de verbeterde meldcode?

 

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor alle teamleden uit de mondzorgpraktijk die willen weten wat ze kunnen en moeten doen bij signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Bijzonderheden

Aan deze cursus zijn 3 KRT-punten toegekend. 

Inschrijven

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend. Wilt u op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Mail dan uw gegevens met voorkeursregio naar academy@knmt.nl. Bij voldoende animo zullen wij nieuwe cursussen inplannen. 

Cursusleider

Wilde Kastanje Training & Opleiding is gespecialiseerd in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In de trainingen staat de gespreksvoering en samenwerking centraal. De theoretische kaders zoals de verbeterde meldcode van KNMT worden op levendige wijze door de training verweven. Tijdens de training krijgen de deelnemers een aantal concrete handvatten met be...

lees meer ⌄

Beoordeling

8,0
"Wat fijn om hier met elkaar zo over na te denken en mee bezig te zijn. Het was heel interactief. Jullie lieten ieder perspectief uit de zaal in zijn waarde"

Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht

academy@knmt.nl
030 - 60 76 370