facebook

Workshop | Motiverende gespreksvoering

Inhoud

Patiënten motiveren om goed voor hun eigen mond te zorgen. Dat lijkt heel simpel, maar veel mondzorgverleners voelen dagelijks frustratie als hun adviezen door patiënten niet worden opgevolgd. Denk maar aan die puber in je stoel die het niet voor elkaar krijgt om beter te poetsen. Of aan die ene patiënt die steeds terugkomt met ontstoken tandvlees bij haar brug omdat ze vergeet dagelijks te ragen. Terwijl je opnieuw je adviezen herhaalt, weet je eigenlijk al dat je deze patiënten de volgende keer met exact dezelfde problemen ziet.

Hoe krijg je jouw patiënten zo ver dat ze de adviezen opvolgen en hun gedrag veranderen? En dan niet voor een week of 2, maar voor langere termijn. Dat ze begrijpen dat ze het niet ‘voor de tandarts’ doen, maar voor zichzelf. Díe snaar wil je raken.

De kennismakingsworkshop Motiverende gespreksvoering geeft je inzicht en handvatten om de motivatie van de patiënt te vergroten en hun gedrag te veranderen. Intrinsieke motivatie is een belangrijke voorspeller van toekomstig (lange termijn) gedrag en staat daarom centraal in deze workshop.

Na deze workshop weet je hoe gedragsverandering werkt en hoe je de motivatie van patiënten kunt vergroten. Je leert wat de grootste valkuilen voor jou als professional zijn en hoe je meer impact kan maken tijdens een gesprek.

 

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

 

Voor wie

Deze kennismakingsworkshop is bedoeld voor tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en (preventie)assistenten die willen leren hoe zij hun patiënten kunnen motiveren om hun gedrag blijvend te veranderen.

Bijzonderheden

Aan deze workshop zijn 3 KRT-punten toegekend

Inschrijven

Geen beschikbare data.

De kennismakingsworkshop zal online gegeven worden middels Zoom. Hiervoor krijg je voorafgaand aan de workshop de gebruiksgegevens toegestuurd. 

Komt de datum jou niet uit of is de cursus vol?

Heb je interesse in deze workshop maar past de datum niet in je agenda of is de workshop vol? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, want dan geven wij jou een seintje als de nieuwe data bekend zijn. 

Cursusleider

Stijn van Merendonk is expert in Motivational Interviewing en lid van Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). In zijn workshops houdt Stijn zijn publiek een spiegel voor. Zijn motto? "Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!." Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van Motivational Interviewing, in diverse zorgsettings en bij verschillende patiëntengroepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie van gedragsverandering en de dagelijkse praktijk. 

Lees meer over:
Instructie-uitleg-preventie
Contact
Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370