Nieuws

poster 7 tips aanvullende verzekering tandarts
18 november 2019

Moet een ik aanvullende tandartsverzekering nemen? Heeft het zin om mijn verzekering aan te passen? Welke behandelingen worden eigenlijk vergoed? Tandartsen worden in deze periode overspoeld met vragen van patiënten over hun verzekering. Om haar leden hierbij te ondersteunen, start de KNMT de publiekscampagne ‘Mondzorg en verzekeren’.

0 reacties

Implantaatvergoeding VGZ kan zonder contract lager uitvallen

19 november 2019

Tandartsen die geen overeenkomst implantologie hebben met zorgverzekeraar VGZ krijgen mogelijk niet altijd de netto-inkoopprijs van het implantaat vergoed als ze wel een door VGZ geselecteerd implantaatsysteem gebruiken. Bij de machtigingsaanvraag moeten ze hier al rekening mee houden door een nota met de netto-inkoopprijs bij te voegen.

0 reacties

NZa stelt aangepaste prestatie- en tariefbeschikking 2020 vast

18 november 2019

De NZa heeft een nieuwe prestatie- en tariefbeschikking 2020 vastgesteld, waarin enkele kleine correcties zijn doorgevoerd. Daarnaast zijn ook de Regeling mondzorg 2020 en de Prestatie- en tariefbeschikking tandtechniek in eigen beheer 2020 op enkele kleine punten aangepast.

0 reacties

Europese Antibioticadag: bewust voorschrijven belangrijk

18 november 2019

Op Europese Antibioticadag  - maandag 18 november - vraagt het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) aandacht voor antibioticagebruik en -resistentie in de Europese Unie. De eerstelijnszorg – waartoe ook de tandarts behoort  – wordt opgeroepen zich bewust te zijn van de risico’s van het voorschrijven van antibiotica.

0 reacties

Hoger ziekteverzuim, duurdere verzekeringen: wat kunt u doen?

14 november 2019

In 4 jaar tijd is het ziekteverzuim in de mondzorg met 60% gestegen. Als gevolg daarvan stijgen de premies van verzuimverzekeringen, ook die van de KNMT-Verzuimcombinatie. Wat kunt u als tandarts-praktijkhouder doen?

0 reacties

NT-Verhalenwedstrijd 2019: lees en stem

14 november 2019

Net als afgelopen jaar blijkt dat sommige tandartsen over behoorlijk wat schrijftalent te beschikken. Een aantal van hen beschreef hun spannendste, leukste, liefste, treurigste of om het even wat voor herinnering over een voorval dat uiteindelijk positief uitpakte: ‘Eind goed, al goed’.

0 reacties
Telefoonstoring

TIP slaat aan als 'online vraagbaak' over de tandarts

13 november 2019

Het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP) is sinds een halfjaar alleen nog bereikbaar voor vragen van patiënten via de voorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl. Patiënten weten de online vraagbaak goed te vinden, zo blijkt.

0 reacties

Red levens met oude gouden kronen

13 november 2019

Wist u dat de verwijderde kronen van uw patiënten levens kunnen redden? Door ze op te sturen naar het Rode Kruis beschermt u gezinnen tegen natuurgeweld. Bijvoorbeeld in de Filipijnse stad Cebu.

0 reacties