Nieuws

16 oktober 2019

Mondzorgpraktijken moeten voor 6 februari 2020 hun röntgenapparatuur geregistreerd hebben bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). Ook als de apparatuur in het verleden al is aangemeld.

0 reacties
CZ

KNMT: gemengd gevoel over CZ-inkoopbeleid mondzorg 2020

15 oktober 2019

Het CZ inkoopbeleid voor de mondzorg in 2020 roept een gemengd gevoel op bij de KNMT. Enerzijds bouwt de zorgverzekeraar het preventiebeleid van de afgelopen jaren verder uit, wat aansluit bij het preventiespeerpunt van de KNMT voor de komende jaren. Anderzijds wordt ingezet op bewezen effectieve behandelingen bij onder meer de overkappingsprothese op implantaten en de conventionele prothese, wat stuit op bezwaren van de KNMT.

0 reacties
Neem iemand mee

Met € 100,- extra korting naar Mondzorgpraktijk Anno Nu

15 oktober 2019

Praktijkhouders en praktijkmanagers kunnen zaterdag 14 december extra voordelig naar Mondzorgpraktijk Anno Nu, het congres ter voorbereiding op het nieuwe jaar. Wie zich samen met een collega, medewerker of kennis meldt, krijgt € 100,- extra korting op de toegangsprijs. KNMT-leden krijgen daar bovenop nog eens €50,- ledenkorting.

0 reacties

Raadpleegfunctie Wlz-indicatie: hoe vraag je het aan

15 oktober 2019

Tandartsen die cliënten in de Wet langdurige zorg (Wlz) behandelen kunnen de ‘Wlz-indicatie-raadpleger’ gebruiken, die onlangs werd gelanceerd. Om hiervan gebruik te maken, doe eerst een aanvraag bij Vecozo.

0 reacties
Waarschuwing, natte vloer!

KNMT lanceert RI&E-manager

14 oktober 2019

Meer dan driekwart van de tandartsen vindt dat ze te veel tijd kwijt is aan de wettelijk verplichte Risico-Inventarisatie en – Evaluatie, zo bleek in het antibureaucratieproject '(Ont)regel de zorg'. Om het uitvoeren ervan simpeler te maken en zo tijd te besparen lanceert de KNMT een online RI&E-manager.

0 reacties

Patiënt weet Geschilleninstantie Mondzorg te vinden

10 oktober 2019

De Geschilleninstantie Mondzorg heeft vorig jaar 31 uitspraken gedaan in een geschil tussen patiënt en mondzorgverlener, meldt het jaarverslag 2018 van de Stichting Geschilleninstantie Mondzorg (SGIM). Vrijwel alle klachten gingen over de tandheelkundige behandeling. In een enkel geval ging het om bejegening, declaratie en de communicatie    

0 reacties

Veel vragen bij zzp’ers door zaak Groningse tandarts

10 oktober 2019

De KNMT ledenservice kreeg donderdag veel vragen over een petitie naar aanleiding van een oordeel van de Belastingdienst. In deze zaak wordt een tandarts die dacht zelfstandig te werken niet aangemerkt als ondernemer.

1 reactie

Invoering Wet BIG II vertraagd

09 oktober 2019

Het besluit van VWS-minister Bruins om het wetsvoorstel Wet BIG II niet in te dienen als gevolg van het verpleegkundigenconflict, leidt tot vertraging van de invoering van de nieuwe wet waarin ook de eisen voor herregistratie in het BIG-register voor tandartsen worden uitgebreid.

0 reacties