Nieuws

Schrap- en verbetersessie mondzorg
11 juli 2019

Tandartsen, het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, toezichthouders en andere belanghebbenden in de mondzorg gaan samen het komende jaar negen regels schrappen of verbeteren. Ze doen dat om de tijd die tandartsen kwijt zijn aan administratie te verminderen, zodat er meer ruimte overblijft voor de zorg aan patiënten. Dat staat in de schrap- en verbeteragenda voor de mondzorg van (Ont)regel de Zorg, die vandaag is aangeboden aan het ministerie van VWS.

0 reacties
Ambities voor de mondzorg 2019 - 2021

Gezamenlijke ambities voor de mondzorg opgesteld

10 juli 2019

Samen met andere beroepsverenigingen in de mondzorg, cliënten- en patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit heeft de KNMT gezamenlijke ambities voor de mondzorg vastgesteld. De komende tijd werken de partijen deze ambities samen verder uit tot concrete voorstellen voor verbetering op het gebied van innovatie, preventie en transparantie voor de patiënt. 

0 reacties

Minister Bruins: 52 extra tandartsen opleiden kost jaarlijks ruim 13 miljoen

15 juli 2019

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg heeft de Tweede Kamer een kostenraming gestuurd over het verhogen van het aantal opleidingsplaatsen voor tandartsen. Volgens hem kost het opleiden van 52 extra tandartsen structureel 13,1 miljoen euro per jaar.

0 reacties

Stagiair (marketing)communicatie gezocht

15 juli 2019

De KNMT is op zoek naar aanstormend talent in de (marketing)communicatie. Komend najaar is er plek voor een stagiair om de vereniging te ondersteunen in het opzetten en uitvoeren van overtuigende (online) campagnes.

0 reacties

Test je kennis over het patiëntendossier

09 juli 2019

Weet jij wat je allemaal moet vastleggen in het patiëntendossier? Of hoe het tegenwoordig zit met dataportabiliteit? Kom er achter met de nieuwe kennistoets Patiëntendossier.

0 reacties

Vecozo wil nieuwe aansluitovereenkomst met alle zorgverleners

09 juli 2019

Tandartsen die bij Vecozo zijn aangesloten moeten een nieuwe aansluitovereenkomst tekenen. Dit is nodig omdat Vecozo in de loop der jaren is gegroeid en de nodige wet- en regelgeving is veranderd. De KNMT kan zich in de nieuwe overeenkomst vinden.

0 reacties
Dossier

Vermelden BIG-nummer op brief en factuur van de baan

08 juli 2019

De vermelding door zorgverleners van hun BIG-nummer op briefpapier en facturen is niet langer aan de orde. Wel moeten zorgverleners patiënten informeren over hun BIG-nummer wanneer deze daarom vraagt. Ook moeten ze het BIG-nummer vermelden bij het gebruik van hun naam op hun website, onder e-mailberichten die ze beroepsmatig verzenden en in de wachtruimte als ze daar hun naam weergeven. Dat staat in een aangepast voorstel van minister Bruins over vermelding van het BIG-nummer dat in overleg met het zorgveld, waaronder de KNMT, tot stand is gekomen.

0 reacties

Wet arbeidsmarkt in balans; 5 tips om alvast rekening mee te houden

08 juli 2019

Per 1 januari 2020 wijzigt het arbeidsrecht opnieuw ingrijpend door de Wet arbeidsmarkt in balans. In dit artikel vijf tips om als tandarts-praktijkhouder alvast rekening mee te houden.

0 reacties