Nieuws

Team
05 maart 2018

Ruim 9 op de 10 tandartsen ziet het niet zitten dat mondhygiënisten zonder tussenkomst van een tandarts gaatjes gaan vullen, zoals het ministerie van VWS voorstelt. Dat blijkt uit onderzoek van de KNMT waaraan bijna 2.000 leden van de vereniging meededen.

0 reacties
joshua-fuller-229095-unsplash
20 maart 2018

De KNMT komt graag in contact met tandartsen die in de GGZ werken en tegen afwijzen van machtigingen aanlopen of andere problemen ervaren.

0 reacties
Spiegeltje van de tandarts
19 maart 2018

Vrouwelijke zelfstandige tandartsen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen alsnog aanspraak maken op de compensatieregeling zwangere zzp’ers. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens de behandeling van Kamervragen bevestigd. De regeling zal vermoedelijk op 15 mei 2018 in werking treden.

0 reacties
Gertjan Dicker met lintje
19 maart 2018

Mka-chirurg Gertjan Dicker is vrijdag 16 maart benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens zijn afscheid in theater het Speelhuis in Helmond ontving hij deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma ter gelegenheid van zijn afscheid bij het Elkerliek Ziekenhuis waar hij ruim 30 jaar werkte.

0 reacties
Logo Kennisinstituut Mondzorg
19 maart 2018

Het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) zoekt een nieuw bestuurslid die een enthousiaste bijdrage wil leveren aan de verdere voortgang van richtlijnontwikkeling in de mondzorg.

Bescherming van het kind
15 maart 2018

Voor tandartsen is het niet altijd even makkelijk signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld te herkennen en er dan adequaat naar te handelen. De KNMT ontwikkelt daarom een afwegingskader dat tandartsen helpt bij het kiezen van vervolgstappen bij vermoedens van kindermishandeling en/of huiselijk geweld. U kunt nu commentaar geven op de conceptversie.

0 reacties
15 maart 2018

Dental Expo, die van 8 tot en met 10 maart in de RAI plaatsvond, heeft zo’n achtduizend bezoekers getrokken. De organisatie kijkt terug op drie dynamische en succesvolle dagen, aldus Mathilde Koniuszek, eventmanager van Dental Expo. Op de beurs stonden 190 exposanten, die een breed scala aan dentale producten en diensten lieten zien.

0 reacties
diabetes
15 maart 2018

Nationale Diabetes Dag op vrijdag 16 maart staat volledig in het teken van diabetes mellitus. Tandartsen zien dagelijks patiënten met suikerziekte: waar moet u op letten?

0 reacties