Nieuws

Meerjarenplan
25 juli 2019

‘Het begint bij goede mondzorg!’: dat is de titel van het meerjarenplan 2020 – 2025 van de KNMT. Daarin geeft de vereniging haar visie op de toekomst van de mondzorg en stippelt ze haar koers voor de komende jaren uit.

0 reacties
Versterken en aanpakken

Versterking gezocht voor administratie

13 augustus 2019

De KNMT zoekt een medewerker administratie voor 16 uur in de week.

0 reacties

Gezocht: tandartsen die betrokken zijn bij het nieuwkomersonderzoek van vluchtelingenkinderen

13 augustus 2019

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft de conceptrichtlijn Medisch en psychosociaal nieuwkomersonderzoek vluchtelingenkinderen ontwikkeld en biedt deze nu ter commentaar aan. In deze richtlijn is ook aandacht voor de mondgezondheid van de doelgroep.

0 reacties

Geen privacyzorgen om overdracht patiëntendossiers bij praktijkovername

09 augustus 2019

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is het niet nodig om patiënten bij praktijkoverdracht expliciet om toestemming te vragen voor overdracht van hun dossier aan de nieuwe zorgverlener. Dat meldt VvAA. De Autoriteit komt hiermee terug op haar eerdere standpunt dat die toestemming wel expliciet zou moeten worden gevraagd.

0 reacties

Nieuwe codes M80 en M81 niet in basispakket jeugd

06 augustus 2019

Het Zorginstituut Nederland heeft besloten dat de codes M80 en M81, die per 1 januari 2020 nieuw in de tariefbeschikking van de NZa staan, niet vallen onder de aanspraak  tandheelkundige hulp voor jeugdigen krachtens de zorgverzekering.

2 reacties

Allesoverhetgebit.nl nu ook op Facebook

06 augustus 2019

De laatste nieuwtjes, leuke weetjes en praktische informatie over mondzorg. Patiënten kunnen vanaf nu Allesoverhetgebit.nl, de voorlichtingswebsite van KNMT-tandartsen, ook op Facebook volgen.

0 reacties

KNMT zoekt managementassistent

05 augustus 2019

De KNMT zoekt een managementassistent voor 36 uur die uitstekend kan plannen en organiseren.

0 reacties

De toekomst van antistollingszorg in Nederland

01 augustus 2019

Tandartsen zien steeds meer ouderen die nog over hun eigen gebit beschikken. Zodoende zien ze ook steeds meer medisch gecompromitteerde ouderen, die bijvoorbeeld antistollingsmedicatie gebruiken. Juist op dit vlak gaan de ontwikkelingen zo snel, dat op 9 oktober het – ook voor tandartsen interessante – congres ‘De toekomst van antistollingszorg in Nederland’ wordt georganiseerd.

0 reacties