Aantoonbaar kwaliteitsbeleid

26 maart 2021
Online
Eén van de eisen die de IGJ aan een mondzorgpraktijk stelt is dat er een aantoonbaar kwaliteitsbeleid is. Maar hoe maak je jouw kwaliteitsbeleid aantoonbaar? En wat valt er allemaal onder het kwaliteitsbeleid?
 
Misschien denk je als eerste aan protocollen of een kwaliteitshandboek. Logisch, maar vaak wordt de organisatie van de praktijk vergeten. Het kwaliteitsbeleid van de praktijk omvat namelijk alles wat er wordt gedaan om goede kwaliteit van zorg te leveren. Daar valt dus ook deskundigheidsbevordering en de manier waarop je samenwerkt met andere (mond)zorgverleners onder. Kwaliteitsbeleid gaat ook over welke acties je onderneemt om de kwaliteit verder te verbeteren en te borgen. 
 
Via een kwaliteitssysteem geef je vorm aan het kwaliteitsbeleid van de praktijk en maak je dus het kwaliteitsbeleid aantoonbaar. Bij het maken van een keuze voor een systeem is het belangrijk dat je kijkt wat past bij de praktijk en het team. Want werken aan kwaliteit doe je samen. 
 
Tijdens deze training leer je hoe je van jouw eigen kwaliteitsbeleid een kwaliteitssysteem maakt. Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen zijn:
  • Wet- en regelgeving: wat wordt er van de praktijk verwacht? 
  • Opzetten kwaliteitssysteem
  • Kwaliteitsborging
  • Draagvlak creëren 
  • Kwaliteitsbeleid is teamwork
  • Praktische hulpmiddelen, zoals kwaliteit(management)systemen en een stappenplan om in de praktijk aan de slag te gaan
 

Voor wie? 

De training is bedoeld voor tandarts(specialist)en, praktijkmanagers en teamleden die zich bezighouden met (onderdelen van) kwaliteitsvoering in de praktijk. Deze cursus is een logisch vervolg op Praktijk op Orde, maar kan ook los gevolgd worden. 
 

Andere evenementen

06 december 2021
Online
06 december 2021
Webinar
08 december 2021
Online
10 december 2021
10 december 2021
BCN Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein