BHV-basiscursus

16 november 2018
Amersfoort

Brand, een patiënt met een hartstilstand of een bommelding. Het kan ook in uw praktijk voorkomen. Gelukkig niet zo vaak dat u er routine in krijgt. Juist daarom is het goed dat u dit traint, zodat u adequaat kunt handelen bij calamiteiten.

Hiervoor heeft de KNMT samen met Crisicom een training samengesteld speciaal voor de tandheelkundige praktijk: tandarts(-specialist)en en medewerkers uit de praktijk.

Speciaal voor de tandartspraktijk

De training Bedrijfshulpverlening (BHV) is aangepast op de situatie in de tandheelkundige praktijk. Voorafgaand aan de training doorloopt u de e-learning met daarin de relevante achtergrondinformatie, voor zowel de reanimatie als de brandbestrijding. Door de voorbereiding middels e-learning is deze BHV-training beperkt tot 1 dag. Normaal duurt een basis BHV-training 2 dagen. De KNMT en Crisicom bieden ook een nascholingscursus en een calamiteitenworkshop.

Onderwerpen 

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Beoordeling van stoornissen in de vitale functies
  • Toepassen van de basale reanimatie en AED
  • Herkennen en behandelen van overige ziektebeelden/reacties
  • Herkennen en veilig benaderen van een beginnende brand
  • Verrichten van een bluspoging met een beschikbaar blusmiddel

Bekijk het volledige programma (pdf)

De BHV-training is zeer praktisch. U gaat daadwerkelijk zelf aan de slag met reanimeren, ontruimen en brand blussen. Naast het nut van de training is ook het ‘fun’-element van belang. Even iets heel anders dan de dagelijkse situatie in de praktijk.

KRT-punten

De cursus is gewaardeerd met 6 KRT-punten voor tandartsen. Na afronding van de training ontvangt u het officiële certificaat van bedrijfshulpverlener. Hiermee voldoet u als praktijkhouder direct aan de wettelijke verplichting om een BHV-er in uw praktijk te hebben.

Heeft u een groep van minimaal 10 personen, dan is een training op locatie mogelijk. Neem in dat geval direct contact op met Crisicom tel.nr. 033 - 707 47 97.

Meer informatie via Crisicom

Met vragen kunt u terecht bij Crisicom via telefoonnummer 033 - 707 47 97 of via cursusadministratie@crisicom.nl. Contactpersoon is mw. L. Post.

Het programma

Tijden

09.00 - 16.30 uur

Kosten

€ 285,- (excl. BTW, inclusief e-learning).

Locatie

Amersfoort

Schrijf u in

Andere evenementen

31 augustus 2018
Abcoude
01 september 2018 tot 31 december 2018
Voorburg
01 september 2018 tot 31 december 2018
Voorburg
07 september 2018
Lichtenvoorde
10 september 2018
Zwolle
11 september 2018
Ridderkerk