BHV-basiscursus

09 maart 2018
Hedel ('s Hertogenbosch)

Brand, een patiënt met een hartstilstand of een bommelding. Het kan ook in uw praktijk voorkomen. Gelukkig niet zo vaak dat u er routine in krijgt. Juist daarom is het goed dat u dit traint, zodat u adequaat kunt handelen bij calamiteiten.

Hiervoor heeft de KNMT samen met Crisicom een training samengesteld speciaal voor de tandheelkundige praktijk: tandarts(-specialist)en en medewerkers uit de praktijk.

Speciaal voor de tandartspraktijk

De training Bedrijfshulpverlening (BHV) is aangepast op de situatie in de tandheelkundige praktijk. Voorafgaand aan de training doorloopt u de e-learning met daarin de relevante achtergrondinformatie, voor zowel de reanimatie als de brandbestrijding. Door de voorbereiding middels e-learning is deze BHV-training beperkt tot 1 dag. Normaal duurt een basis BHV-training 2 dagen. De KNMT en Crisicom bieden ook een nascholingscursus en een calamiteitenworkshop.

Onderwerpen 

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Beoordeling van stoornissen in de vitale functies
  • Toepassen van de basale reanimatie en AED
  • Herkennen en behandelen van overige ziektebeelden/reacties
  • Herkennen en veilig benaderen van een beginnende brand
  • Verrichten van een bluspoging met een beschikbaar blusmiddel

Bekijk het volledige programma (pdf)

De BHV-training is zeer praktisch. U gaat daadwerkelijk zelf aan de slag met reanimeren, ontruimen en brand blussen. Naast het nut van de training is ook het ‘fun’-element van belang. Even iets heel anders dan de dagelijkse situatie in de praktijk.

KRT-punten

De cursus is gewaardeerd met 6 KRT-punten voor tandartsen. Na afronding van de training ontvangt u het officiële certificaat van bedrijfshulpverlener. Hiermee voldoet u als praktijkhouder direct aan de wettelijke verplichting om een BHV-er in uw praktijk te hebben.

Heeft u een groep van minimaal 10 personen, dan is een training op locatie mogelijk. Neem in dat geval direct contact op met Crisicom tel.nr. 033 - 707 47 97.

Meer informatie via Crisicom

Met vragen kunt u terecht bij Crisicom via telefoonnummer 033 - 707 47 97 of via cursusadministratie@crisicom.nl. Contactpersoon is mw. L. Post.

Tijden

09.00 - 16.30 uur

Kosten

€ 285,- (excl. BTW, inclusief e-learning).

Locatie

Hedel ('s Hertogenbosch)

Schrijf u in

Andere evenementen

23 november 2019
Maarssen
25 november 2019
NBC, Nieuwegein
11 december 2019
Utrecht