Congres ‘European College of Gerondontology’

15 mei 2019 tot 17 mei 2019
Amersfoort

Hoe kan de mondzorg voor ouderen door multidisciplinaire samenwerking op een hoger peil worden gebracht? Deze vraag staat centraal op het 29e ‘European Congress of Gerodontology’, dat van 15 tot 17 mei in Amersfoort wordt gehouden.

Sleutelwoord is samenwerking

Meerdere nationale en internationale onderzoeken tonen aan dat de mondzorg voor deze (kwetsbare) groep beter kan én moet. En daarbij is het sleutelwoord samenwerking. Het thema van het ECG-congres is dit jaar dan ook ‘Joining forces to improve (oral) health’. Het congres wordt door de KNMT van harte aanbevolen aan alle mondprofessionals die de handen ineen willen slaan met bijvoorbeeld verpleegkundigen, verzorgenden, managers, zorgverzekeraars, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten, diëtisten en vooral ook met patiënten en mantelzorgers om de ouderenmondzorg te optimaliseren.

Uitdagende onderwerpen en actuele ontwikkelingen

Henk Donker, bestuurslid van de KNMT en tevens bestuurslid van de Council of European Dentists, zal een welkomstwoord verzorgen. Op het programma van het jaarcongres staan vooraanstaande sprekers uit zowel binnen- als buitenland. Zij presenteren de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek en brengen uitdagende onderwerpen en actuele ontwikkelingen in de mondzorg voor ouderen aan de orde.  Zoals de invloed van een gezonde mond op gezond ouder worden, signaleren van kwetsbaarheid, de rol van de huisarts in mondgezondheid, dementie en mondgezondheid, sensomotorische informatieverwerking in mondzorg, preventie, minimaal invasieve tandheelkundige zorg en (technische) innovaties in de mondzorg.

Internationaal congres gerodontologie

Locatie

Het ECG-congres vindt van 15 tot en met 17 mei plaats in theater, evenement- en congreslocatie De Flint in Amersfoort. Normaal tarief is €475; KNMT-leden kunnen er met een speciale korting van €50 naartoe.

Registratie

Meld u aan

De promotiecode is KNMT-ECG2019.

Meer informatie via www.ecg2019.eu.

Andere evenementen

06 december 2021
Online
06 december 2021
Webinar
08 december 2021
Online
10 december 2021
10 december 2021
Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein