Dental Expo: KNMT Academy (vr)

09 maart 2018
Amsterdam

Van donderdag 8 maart tot en met zaterdag 10 maart vindt in Amsterdam Dental Expo plaats. Dental Expo is de tweejaarlijkse vakbeurs voor de totale mondzorg. De beurs vindt plaats in de RAI.

De KNMT biedt leden gratis toegangskaarten en ontmoet u graag in haar stand C131, nabij de Dental Expo Lounge. Ook de KNMT Academy is op de beurs (C134; vlakbij de KNMT-stand), met een interessant inhoudelijk programma.

Programma KNMT Academy (C134) vrijdag 9 maart

Tijd Onderdeel Spreker Extra  
11.30 - 12.30 De inspectie op bezoek: wat nu? Joan van der Ven (KNMT) 1 KRT-punt Meld u aan
13.00 – 14.00 Praktijkoverdracht Harry Korver (KNMT) 1 KRT-punt Meld u aan
14.15 - 15.15 AVG in de Praktijk Martin Rozeboom (KNMT) 1 KRT-punt Meld u aan
15.00 - 16.00 Presenteer een aflevering van Bits & Bites Laura Jansen en Karel Gosselink (KNMT) KNMT-stand C131 Meld u aan
15.15 - 16.00 Vraag het de Voorzitter Wolter Brands (voorzitter KNMT)   Meld u aan
16.15 - 17.00 Visitatie, iets voor u? Hein van der Woerdt (hoofdvisiteur KNMT)   Meld u aan
17.00 - 17.30 Wet DBA; Hoe kan ik als tandarts-ZZP ondernemer blijven? Harry Korver (KNMT)   Meld u aan
18.30 - 19.30 AVG in de Praktijk Martin Rozeboom (KNMT) 1 KRT-punt Meld u aan

Wilt u een van de lezingen, seminars of workshops volgen? Geef u op via het formulier hieronder of ter plekke op de stand. Deelname is gratis voor KNMT-leden!

Aanmelden voor de KNMT Academy op Dental Expo (vrijdag 9 maart)

Wat gebeurt er op de andere beursdagen?

KNMT-leden kunnen ook gratis toegangskaarten voor Dental Expo bestellen.

Bestel gratis toegangskaarten

(let op: antwoord 'ja' op de vraag of u een registratiecode heeft ontvangen; deze wordt vervolgens automatisch ingevuld)

Alles over Dental Expo

De Inspectie op bezoek: wat nu?

Door: Joan van der Ven, KNMT-jurist

Wat komt er allemaal kijken bij een bezoek van de Inspectie? Daarover is de nodige onduidelijkheid. Niet alleen over de precieze bevoegdheden van de Inspectie. Maar ook over de rechten en plichten die zorgaanbieders hebben tijdens en na het bezoek van de Inspectie. Het is dus belangrijk dat iedereen in de praktijk weet hoe te handelen als de Inspectie (onaangekondigd) op bezoek komt. Wie beantwoordt de vragen? Wie leidt rond? En als het rapport in de mailbox valt, welke rechten heb je dan? Tijdens het seminar staan de do's en don'ts centraal.

Praktijkoverdracht!

Door: Harry Korver, KNMT-praktijkadviseur

Wat zijn de ontwikkelingen in de markt? Zijn er opvolgers? Of kan ik mijn praktijk alleen nog verkopen aan een keten? En hoe kan ik me voorbereiden? Aan de hand van het verkoopmemorandum begeleidt Harry Korver u bij de voorbereiding van de verkoop van uw praktijk.

Wet DBA; hoe kan ik als tandarts-ZZP ondernemer blijven?

Door: Harry Korver, KNMT-praktijkadviseur

Vervanging van de Wet DBA laat tot tenminste 2020 op zich wachten. Tot dat moment is de wet van toepassing, maar er wordt niet gehandhaafd. Wat houdt niet-handhaven in? En hoe zit het dan met mijn ondernemerschap? Harry Korver behandelt de stand van zaken vanuit de optiek van de tandarts-ZZP en behandelt die kenmerken die uw persoonlijk ondernemerschap versterken.

AVG in de Praktijk!  

Door: Martin Rozeboom, KNMT-adviseur

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Die stelt strengere eisen aan organisaties die persoonsgegevens verwerken. Mondzorgpraktijken moeten straks kunnen aantonen dat zij aan de nieuwe wetgeving voldoen en dat zij hebben nagedacht over hun privacy-beleid binnen de praktijk. Tijdens het seminar krijgt u de belangrijkste zaken uit de AVG op een rijtje. 

Vraag het de voorzitter 

Met: Wolter Brands, KNMT-voorzitter

Heeft u prangende vragen over de KNMT die u altijd al had willen stellen aan de KNMT-voorzitter, dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om dat te doen. KNMT-voorzitter Wolter gaat er graag op in tijdens de Dental Expo.

Visitatie, iets voor u? 

Door: Hein van der Woerdt, hoofdvisiteur KNMT

Visitatie is een intercollegiale doorlichting van uw praktijk. Twee visiteurs bezoeken uw praktijk en kijken samen met u waar mogelijkheden tot kwaliteitsverbetering liggen. Veel tandartsen zien op tegen visitatie, Hein van der Woerdt, KNMT hoofdvisiteur, vertelt u over zijn ervaringen in diverse praktijken, zo kunt u bepalen of visitatie ook iets voor u is.

Extra activiteit

Presenteer een aflevering van Bits & Bites

“Lights, camera, action!” Hebt u er altijd al van gedroomd om een keer het journaal te presenteren? Bij de KNMT-stand kan het! Hier staat een camera met autocue klaar, waar u op professionele wijze uw eigen aflevering van Bits & Bites met het laatste nieuws uit de mondzorg kunt presenteren. Bits & Bites-presentatrice Laura Jansen en cameraman Karel Gosselink staan klaar om u te voorzien van tips. Uit alle audities stellen we een échte aflevering van Bits & Bites samen. En u kunt uw eigen uitzending ook terugkijken. Bits & Bites wordt opgenomen in de stand van de KNMT (C131).

Andere evenementen

08 december 2021
Online
10 december 2021
10 december 2021
BCN Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein
11 december 2021
Utrecht
16 december 2021
Online