Ethische dilemma's in de mondzorg

29 september 2017
KNMT, Utrecht

U krijgt inzicht in ethische dilemma's op het werk en u leert onderscheid maken tussen ethische en praktische dilemma's. We bespreken verschillende situaties aan de hand van een methode voor moreel beraad.

Een voorbeeld. Hoe ga je met deze situatie om?

In de agenda staat een afspraak van Bart (8 jaar) met een pijnklacht. Wanneer de assistente het patiëntje binnen brengt, blijkt dat er geen ouder bij is, maar dat Bart is gebracht door zijn 12-jarige broer. Bij mondonderzoek komt naar voren dat Bart een ernstig verwaarloosde dentitie heeft. Er is sprake van behoorlijke cariësactiviteit en de mondhygiëne is ronduit slecht. Hoe ga je met deze situatie om en mag je het kind behandelen?

Cursusleider

De cursus wordt gegeven door Jos Kole, docent ethiek van de studie Tandheelkunde in het Radboudumc.

IQual

In het voorjaar van 2017 is deze cursus gegeven aan IQual-deelnemers. Tandartsen die hieraan hebben deelgenomen hoeven deze cursus niet meer te volgen, de inhoud is gelijk.

Inschrijven

Meld u aan

Introductie

 

 

Aanvang: 13:30 uur

Einde: 16:30 uur

Locatie: KNMT, Utrecht

Cursusleider: Jos Kole

Kosten

gratis voor IQual-deelnemers

€ 50 voor KNMT-leden

€ 145 voor niet KNMT-leden

Over de Academy

De KNMT Academy biedt een cursusaanbod met onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving, praktijkvoering, ergonomie en communicatie. Bedoeld om starters en ervaren tandartsen te helpen bij het runnen van hun praktijk. Want, uit onderzoek is gebleken dat leden vooral op het gebied van wetten en regels graag ontzorgd willen worden.

Voor meer informatie

academy@knmt.nl

030 607 62 98

Andere evenementen

10 december 2021
10 december 2021
BCN Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein
11 december 2021
Utrecht
16 december 2021
Online
20 december 2021
Online