Informatieavond tandenborstel van de toekomst

30 september 2019
Utrecht

De KNMT houdt 30 september een informatieavond voor haar leden over Dental Robotics, die de mondzorg voor ouderen wil verbeteren met een innovatieve tandenborstel. KNMT-leden kunnen participeren in deze Delftse startup.

Wat?

Dental Robotics werkt aan een tandenborstel, speciaal voor kwetsbare ouderen, waaronder mensen met dementie. De borstel bestaat uit een handvat met een mondstuk dat zich aanpast aan het gebit van de gebruiker. Een masserende beweging van het mondstuk zorgt ervoor dat het hele gebit in dertig seconden wordt gepoetst.

Voor wie?

De borstel is uitgebreid getest in verpleeghuizen, waar enthousiast wordt gereageerd, zoals te lezen viel in het Nederlands Tandartsenblad van augustus. Inmiddels zijn er meerdere zorginstellingen die hebben aangegeven het product  te willen gaan testen. De KNMT faciliteert een voorlichtingsbijeenkomst van de startup over de nieuwe borstel. Doel hiervan is om tandartsen te betrekken bij de doorontwikkeling en financiering van het product. KNMT-leden wordt de exclusieve mogelijkheid geboden te participeren in de eerste financieringsronde van Dental Robotics.

 

Wanneer?

Tijdens de bijeenkomst op 30 september op het KNMT-bureau wordt onder andere uitgelegd wat de participatie van tandartsen inhoudt en is er de mogelijkheid de borstel te testen. Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

18.30 uur: inloop en lichte avondmaaltijd

19.30 uur: aanvang bijeenkomst

  • Welkom door KNMT-bestuurslid Richard Kohsiek, met korte toelichting over het KNMT-beleid op het punt van de mondzorg voor ouderen.

  • Presentatie van Daan Domhof en Joppe van Dijk van Dental Robotics over hun product, het bedrijf, de toekomstplannen en de mogelijkheden tot participatie.

  • Ruime gelegenheid om de borstel te testen.

21.00 uur: Afsluiting met een drankje en gelegenheid tot napraten

Waar aanmelden?

Geïnteresseerde KNMT-leden kunnen zich aanmelden via: congresbureau@knmt.nl

Andere evenementen

06 december 2021
Online
06 december 2021
Webinar
08 december 2021
Online
10 december 2021
10 december 2021
Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein