IQual 'omgaan met dilemma's in de tandartspraktijk'

06 juni 2017
Theaterhotel De Oranjerie Roermond

Dit voorjaar is er weer een nieuw IQual-programma: ‘Omgaan met dilemma's in de tandartspraktijk’. U krijgt inzicht in ethische dilemma’s op het werk en u leert onderscheid maken tussen ethische en praktische dilemma’s. We bespreken verschillende situaties aan de hand van een methode voor moreel beraad.

Een voorbeeld. Hoe ga je met deze situatie om?

In de agenda staat een afspraak van Bart (8 jaar) met een pijnklacht. Wanneer de assistente het patiëntje binnen brengt, blijkt dat er geen ouder bij is, maar dat Bart is gebracht door zijn 12-jarige broer. Bij mondonderzoek komt naar voren dat Bart een ernstig verwaarloosde dentitie heeft. Er is sprake van behoorlijke cariësactiviteit en de mondhygiëne is ronduit slecht. Hoe ga je met deze situatie om en mag je het kind behandelen?

Sprekers

Op deze avond in Roermomd spreekt Jos Kole. De docenten ethiek van de studies Tandheelkunde Jos Kole (Radboudumc), Thomas Nys (ACTA) en Enne Feenstra (UMCG) zijn de sprekers voor de avonden.

Jos Kole geeft u een voorproefje van de cursus.

 

 

Studiepakket

Bij dit programma hoort een digitaal studiepakket. Het studiepakket bevat een methode om met uw IQual-groep dilemma's gestructureerd te bespreken. Aan de hand van animaties en foto’s wordt ook casuïstiek voorgesteld. Uiteraard kunt u met uw groep ook uw eigen dilemma's bespreken.

Meld u aan

Hebt u vragen, neem dan contact met ons op.

We zien u graag op een van de IQual-avonden. Tot dan!

Het programma

18.00 uur - broodjesbuffet

19.00 uu - start presentatie

20.00 uur - pauze

20.30 uur - vervolg presentatie

21.15 uur - einde, mogelijkheid tot napraten in de bar

Andere evenementen

22 december 2017
Utrecht
11 januari 2018
Online (vanuit huis te volgen)
12 januari 2018
Diverse locaties
18 januari 2018
Utrecht