Samenwerken met collega's

19 mei 2017
KNMT Academy

Samenwerken met collega’s? Daar heb je toch zeker geen cursus voor nodig? Toch wel! Tandartsen en tandartsspecialisten werken steeds vaker samen, in mono- of in multidisciplinair verband. En dat blijkt minder makkelijk dan het lijkt. Want samenwerken is leren leven met verschillen…!

Uitleg

Samenwerken met een kloon van jezelf? Nee bedankt! Want juist in de verschillen tussen samenwerkingspartners zit de meerwaarde. Maar hoe voorkom je dat de verschillen in de praktijk onoverkomelijk blijken? Dat vergt kennis, vaardigheden en weten waar de valkuilen zitten. Een goede basis - het liefste bij de start - is noodzakelijk voor duurzaam samenwerken. Maar ook als u al in een samenwerking zit, is een herijking aan te raden.

Wat gaan we doen?

Een heleboel, in een relatief korte tijd. Door: zelf ervaren, praktisch bezig zijn, luisteren, oefenen en: u gaat het leuk hebben, want er wordt ook altijd gelachen. We gaan het hebben over vragen stellen, emotie, de communicatiemuur, de eerste indruk, nieuwsgierigheid, containerbegrippen, standpunten, belangen, luisteren, doorvragen, elkaar aanspreken, perceptie… en we gaan de samenwerkingsthermometer invullen. U krijgt inzicht in de aard en het belang van een solide fundament onder elk samenwerkingsverband.

Direct aanmelden

Cursusleider

De cursus wordt gegeven door Wim Meijer.

Wim deed Sociale Academie en is meester in de rechten maar, zoals hij zelf zegt, het recht niet meer meester. Dat komt omdat hij na zijn studie steeds in managementfuncties werkte. Al vanaf 1997 is hij zelfstandig MfN-registermediator (Mediatorsfederatie Nederland).

Sinds 1998 leidt Wim als trainer bij Mediation en Trainingsinstituut The Lime Tree mediators op, is rechtbankmediator, SKM-klachtbehandelaar (Stichting Kwaliteit Mediators) en hoofdassessor bij de voor toelating tot het MfN-register noodzakelijk examens.

Samen met Hans de Roos richt hij zich via Fundamed op het helpen oplossen én voorkomen van samenwerkingsproblemen tussen professionals in de medische en de paramedische wereld.

 

 

 

Het programma

 Aanvang: 13:30 uur

Einde: 16:30 uur

Locatie: Zwolle

Cursusleider: Wim Meijer

Kosten: € 130

Over de Academy

De KNMT Academy biedt een cursusaanbod met onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving, praktijkvoering, ergonomie en communicatie. Bedoeld om starters en ervaren tandartsen te helpen bij het runnen van hun praktijk. Want, uit onderzoek is gebleken dat leden vooral op het gebied van wetten en regels graag ontzorgd willen worden.  

Voor meer informatie 

academy@knmt.nl030 - 607 62 98

Andere evenementen

07 april 2017
Nieuwegein
10 april 2017
Nieuwegein
24 april 2017
Nieuwegein
12 mei 2017
Nieuwegein
19 mei 2017
KNMT Academy