The digital denture

06 oktober 2018
Harmelen, De Kloosterhoeve

The digital denture: Kunt u daar nog omheen?

In 2014 introduceerde AvaDent de digitaal vervaardigde gebitsprothese in Nederland met het slogan ‘in twee zittingen klaar’. Sindsdien is er veel veranderd en zeker ook verbeterd. Maar kunnen we er nu al blind instappen? Waar zitten de kansen en wat zijn de valkuilen? Op deze dag gaan we daar uitgebreid op in.
In het eerste deel van de dag komen de belangrijkste kenmerken van de vervaardigings-procedure van de traditionele gebitsprothese aan de orde en staan we stil bij de vraag waarom we het al jaren zo doen.


In het tweede deel worden de verschillende technieken besproken, met name mogelijkheden en de verschillen tussen de AvaDent- en de Ivoclar Vivadent, c.q. de Wieland-methode. Ook wordt stilgestaan bij de toepassing in combinatie met implantaten en bij betand tegenover onbetand, bij de copy denture-techniek en bij de toepassing als immediaatprothese.
Ten slotte gaan we de vraag beantwoorden waar de ‘digital denture’ nu staat en óf, hoé en wannéér u deze techniek in uw praktijk verantwoord kunt toepassen. Aan het einde van de dag bent u helemaal bij en kunt u bepalen of u instapt of niet.

Meer info: https://implantcollege.eu/the-digital-denture/

Andere evenementen

23 november 2019
Maarssen
25 november 2019
NBC, Nieuwegein
11 december 2019
Utrecht