Week van de RI&E

21 september 2020 tot 25 september 2020
Nederland

Week van de RIE

Fysieke klachten door overbelasting van schouders, armen en handen, stress en burn-out door de hoge werkdruk en huidaandoeningen zoals contacteczeem: ze komen steeds vaker voor in de mondzorgpraktijk. Het ziekteverzuim in de mondzorg stijgt dan ook en de uitval duurt steeds langer. Werken aan een gezonde en veilige werkplek loont dus! Een goede leidraad daarvoor is de RI&E-manager van de KNMT

In een RI&E brengen werkgevers –zoals praktijkhoudende tandartsen – werkgerelateerde risico’s in kaart. Op basis van de RI&E wordt er vervolgens een plan van aanpak gemaakt om risico’s te voorkomen of aan te pakken. Daarmee borgen praktijken een veilige werkomgeving en bevorderen ze dat medewerkers gezond blijven.

De landelijke Week van de RI&E 2020 grijpen we aan om opnieuw aandacht te vragen voor gezond en veilig werken in de mondzorg en nog meer praktijkhouders over de streep te trekken de RI&E-manager daarbij als hulpmiddel te gebruiken.

Doe mee

Je kunt onder andere meedoen aan een webinar 'Ergonomisch werken in de praktijk' en een webinar 'Werken met producten met gevaarlijke stoffen'. Op KNMT.nl vind je daarnaast van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september informatie, tips, trucs en nieuwe hulpmiddelen over gezond en veilig werken.

Alles over de Week van de RI&E bij de KNMT

Meer informatie over de campagne

Week van de RI&E

Andere evenementen

08 december 2021
Online
10 december 2021
10 december 2021
BCN Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein
11 december 2021
Utrecht
16 december 2021
Online