ZZP-dag 2019

23 november 2019
Maarssen

Meld u aan

Programma

9:00 uur - Ontvangst

Vanaf 9:00 uur bent u van harte welkom bij InnStyle te Maarssen 

 10:00 uur - Opening - Wolter Brands

KNMT-voorzitter Wolter Brands opent de ZZP-dag.

 10:10 uur - Update ZZP-wetgeving: heeft zzp'en nog toekomst? - Harry Korver 

Tandartsen oefenen hun beroep op verschillende manieren uit. In zijn presentatie geeft senior praktijkadviseur Harry Korver informatie over de verschillende vormen van beroepsuitoefening. Hij kijkt alvast vooruit naar de mogelijke wijzigingen in de regels voor ZZP-ers en bespreekt de toekomstige mogelijkheden om te werken in de praktijk van een collega. Hij zal ook de laatste stand van zaken over de zzp-wet DBA behandelen.

 11:10 uur - Pauze  

Kom op adem en praat even bij met uw collega's.

 11:40 uur - Keuzelezing 1: Prikpunt - Dianthe de Rouw

Neem een kijkje in de keuken van Prikpunt: hoe beoordelen de mensen van de hulplijn accidenteel bloedcontact en hoe beheersen ze de risico's? U hoort ook hoe u het risico op ongelukken met injectienaalden kunt verlagen en hoe u iemands hepatitis B-vaccinatiestatus kunt beoordelen.

11:40 uur - Keuzelezing 1: Factureren en declareren van behandelingen - Jos Bakker

De tandarts behandelt dagelijks patiënten en declareert vervolgens de verrichte prestaties. Deze facturen worden betaald door de zorgverzekeraar of de patiënt. Dat lijkt simpel, maar welke wetten en regels zijn van toepassing?

Beleidsadviseur Jos Bakker gaat in op de volgende onderwerpen:

-De voorschriften voor het declareren.

-De wet- en regelgeving die van belang is;

-De totale mondzorgkosten per jaar;

-De financieringsbronnen;

-De toezichthouder;

-De declaratiemogelijkheden;

 11:40 uur - Keuzelezing 1: Zo lobbyt de KNMT voor uw belangen - Hanne Dijkstra

Hoe behartigt de KNMT de belangen van tandartsen en tandartsspecialisten bij politici en beleidsmedewerkers? Public affairs-adviseur Hanne Dijkstra geeft u een inkijkje in de lobby van de KNMT. Zij laat zien hoe zij zich, samen met haar collega's, continu voor- en achter de schermen inzet voor de belangen van tandartsen en de kwaliteit van de mondzorg. Aan de hand van enkele succesvolle, en minder succesvolle, lobby-voorbeelden demonstreert ze hoe uitdagend en leuk lobbyen in een complex krachtenveld is.

 12:30 uur - Lunch

Even tijd om de innerlijk mens te verzorgen! Heeft u dieetwensen? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

 13:15 uur - Keuzelezing 2: AON: Hoe financieel fit bent u? - Rob Verhoef

Hoe financieel ben jij? 

Deelnemers zullen op een laagdrempelige manier worden meegenomen in het pensioenlandschap. Feitelijk zoomen we in op de financiele well being van jezelf. 

Well Being is een verzamelbegrip en staat voor investeringen in jezelf op diverse thema’s;  Sociaal, emotioneel, fysiek, carriere en financieel fit.
Workshop wordt opgebouwd met theorie en praktijkgedeelte.

       

 13:15 uur - Keuzelezing 2: Geen klacht, maar een patiënt die lacht - Stan Banus

Zorgaanbieders dienen te voldoen aan de WKKGZ. Daarin is onder andere een betere en snellere aanpak van klachten geregeld. Hoe doe je dat als tandarts? Hoe zorg je voor een persoonlijkere manier van afhandeling? Een waarmee patiënten zich gehoord voelen? Is er ook ruimte voor jou om gehoord te worden? Wat doe je wel en wat doe je niet? En zijn klachten eigenlijk wel te voorkomen? Aan het einde van de sessie van klachtenfunctionaris Stan Banus zijn voorgaande vragen beantwoord en heeft u (beter) zicht op de do’s en dont’s bij verhelpen en voorkomen van klachten in de tandartspraktijk.  

13:15 uur - Keuzelezing 2: Gezondheidsrecht voor tandartsen: wat moet u weten? - Joan van der Ven

"Gezondheidsrecht? Het duizelt de zorgverlener!" zo viel er onlangs te lezen in het blad MedischOndernemen. Belangrijke wetten waarmee tandartsen in hun rol van zorgverlener te maken krijgen zijn de Wet BIG, de WGBO en de WKKGZ. Hoofd juridische zaken Joan van der Ven bespreekt actuele thema's en neemt u mee in het doolhof van gezondheidsrechtelijke regels. Zij doet dit, onder andere, aan de hand van een aantal tuchtrechtelijke uitspraken en (toekomstige) wetswijzigingen. Joans sessie werd eerder dit jaar gewaardeerd met een 8,6!

 14:05 uur - Korte pauze

Kom op adem en praat even bij met uw collega's.

 14:25 uur - Herziene richtlijn patiëntendossier: wat is er nieuw? - Theo Goedendorp

Het patiëntendossier is het hart van uw praktijkvoering en is daarom noodzakelijk voor u en uw patiënten voor het verlenen van optimale zorg. Maar een goed bijgehouden dossier is ook onontbeerlijk om uw eigen handelen te kunnen verantwoorden. Hoe kijken bijvoorbeeld de inspectie daar naar? En wat bent u verplicht om vast te leggen en wat hoeft niet maar kan u wel ondersteunen? Theo Goedendorp, lid van de werkgroep KNMT-richtlijnen en tandarts-praktijkhouder in Maarssen, praat u aan de hand van de in 2019 herziene KNMT praktijkrichtlijn Patiëntendossier helemaal bij.

 15:00 uur - Afsluiting en borrel 

Voorzitter Wolter Brands en bestuurslid Richard Kohsiek kijken met u terug op de ZZP-dag. En daarna is er een borrel! 

De bijeenkomst eindigt om 16:00 uur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wat

De ZZP-dag is het jaarlijkse netwerk- en informatie-evenement van de KNMT speciaal voor tandartsen die als zzp'er werken.

Waar

InnStyle Maarssen

Wanneer

Zaterdag 23 november, van 9.00 tot 16.00 uur

Toegang

Het evenement is gratis toegankelijk voor alle leden van de KNMT. Bent u geen lid? Dan bent u ook van harte welkom. U betaalt € 295,-.

KRT-accreditatie

U ontvangt 4 KRT punten voor het bijwonen van deze dag. 

 

 

 

 

Andere evenementen

06 december 2021
Online
06 december 2021
Webinar
08 december 2021
Online
10 december 2021
10 december 2021
Utrecht
10 december 2021
Nieuwegein