Filters

Ziektekostenverzekering

KNMT-leden kunnen rekenen op een mooie korting op de zorgverzekering, zelfs tot 12% op de aanvullende verzekering. En daarbij heeft u ruime keuze in aanbieders, zodat u die verzekering kunt kiezen die bij u past.

Korting op uw zorgverzekering 2020

 Verzekeraar

Basisverzekering

Aanvullende verzekeringen

Korting

Netto-
premie

Korting

Aon (voorheen IAK)

5%

volgt

10%

ONVZ vai Aon

5%

€ 126,35

12%

ONVZ via VvAA

5%

€ 126,35

12%

 

  • In 2020 krijgt u 5% korting op de basisverzekering. Het is wettelijk niet meer toegestaan een hogere korting dan 5% aan te bieden op collectieve verzekeringen. Voorheen was dit 10%.
  • ​Alle genoemde premies zijn per maand. De premie is op basis van € 385,00 wettelijk eigen risico. Kiest u meer eigen risico dan wordt de premie lager.
  • Let op: voor sommige aanvullende verzekeringen kan sprake zijn van medische acceptatie. Vraag ernaar bij uw adviseur.
  • Als u per jaar betaalt, krijgt u bij zowel Aon (voorheen IAK) als ONVZ/Aon en ONVZ/VvAA 2% extra korting op zowel de basisverzekering als aanvullende verzekeringen.
  • Als u per halfjaar betaalt, krijgt u bij ONVZ/VvAA 1% extra korting op zowel de basisverzekering als aanvullende verzekeringen. Betalen per kwartaal levert 0,5% korting op.
  • De AON-verzekering is een naturapolis (waarbij alleen gecontracteerde zorg volledig wordt vergoed), de ONVZ-verzekering is een restitutiepolis.

Zorgverzekering via AON

Meer informatie over het aanbod van AON voor KNMT-leden.

  • Direct naar informatie over de zorgverzekering van AON. Zoek op 'KNMT Actief (Uniek lijn AA)' als u jonger bent dan 65 jaar. Zoek op 'KNMT inactief (Uniek lijn AA)' als u ouder bent dan 65 jaar. U vindt dan informatie over de inhoud van de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en de premies. U kunt ook kiezen voor 'KNMT Tandartsen' en 'KNMT Actief'.
  • Direct naar informatie over de zorgverzekering van ONVZ via AON. Kies voor 'Ik hoor bij een collectiviteit' en zoek op KNMT. U vindt dan informatie over de inhoud van de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en de premies.

Zorgverzekering via VvAA

Meer informatie over het aanbod van VvAA voor KNMT-leden.

4 tips bij het kiezen voor een passende zorgverzekering

1. Is een extra eigen risico financieel haalbaar?

Het verhogen van het eigen risico resulteert in een fors lagere premie. Dit kan interessant zijn als u weinig zorg verwacht en bij calamiteiten in staat bent het extra bedrag te betalen.

2. Bedenk welke aanvullende dekkingen voor u nodig zijn

De basisverzekering is overal gelijk, aanvullende pakketten verschillen fors in dekking en prijs. Bekijk wat voor u interessant is en welke kosten daaraan verbonden zijn. Let op: vooral bij uitgebreidere pakketten hanteren verzekeraars medische selectie of aanvullende voorwaarden.

3. Kijk goed naar de voorwaarden die gelden bij aanvullende pakketten

Aanvullende voorwaarden die soms gesteld worden, zijn dat de vergoeding alleen geldt bij specifieke gevallen, zoals aangeboren afwijkingen of medisch noodzakelijk. Ook zijn er verzekeraars die voor specifieke vergoedingen een wachttijd hanteren.

4. Bekijk of het u scheelt wanneer u de premie per jaar betaalt

Alle verzekeraars met een KNMT-collectiviteitskorting geven nog eens extra korting als de premie per jaar betaald wordt. Dit scheelt 2 à 3 procent premie!

Meer informatie

Voor informatie over korting voor KNMT-leden op ziektekostenverzekeringen kunt u ook contact opnemen met Ledenservice, telefoon 030 60 76 380.

Total votes: 5