Filters

Starten als tandarts in loondienst

Ga je aan de slag als tandarts in loondienst? Dan moet je een aantal zaken regelen. De KNMT zet ze voor je op een rijtje.

  1. Regel je BIG-registratie.
  2. Ga op zoek naar een geschikte werkplek.
  3. Voer een goed onderhandelingsgesprek voor een passend honorarium. En vraag naar de overige arbeidsvoorwaarden - bijvoorbeeld of je werkgever de KNMT-Arbeidsvoorwaardenregeling volgt.
  4. Kom je in dienst van een instelling (een universiteit, gezondheidscentrum, Stichting Jeugdtandverzorging, defensie), dan heb je naast een individuele arbeidsovereenkomst vaak te maken met een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). In een CAO is een aantal arbeidsvoorwaarden collectief geregeld. Voor KNMT-leden die onder een CAO-vallen worden de belangen behartigd door FBZ. FBZ praat namens de leden van de KNMT mee over CAO's en sociale plannen.
  5. Vraag je werkgever naar diens verzekeringen, benader jouw adviseur voor advies over de verzekeringen die je zelf moet afsluiten. Maak gebruik van aantrekkelijke kortingen met het KNMT-verzekeringspakket.
  6. Zorg voor een individuele klachtenregeling.
  7. Vraag een AGB-code aan
  8. Controleer hoe het zit met je pensioen: is er via je werkgever iets geregeld? Zo niet, ga de pensioenmogelijkheden na en regel zelf je oudedagsvoorziening.
  9. Check of je op koers bent: de KNMT geeft je graag persoonlijk en onafhankelijk advies in een Startersgesprek!