Filters

AGB-code aanvragen

Om te kunnen deelnemen aan de administratieve processen in de zorg, zoals het declareren bij een zorgverzekeraar, moeten zorgverleners en zorgondernemingen in het AGB-register staan. Ze krijgen dan een unieke AGB-code.

Met de AGB-code kan de zorgaanbieder en de praktijk of de instelling worden geïdentificeerd. Een correcte registratie in AGB is van belang voor een snelle afhandeling van declaraties bij de zorgverzekeraars. De AGB-code wordt als identificerende sleutel toegepast in het declaratieverkeer, is van belang bij de contractering met zorgverzekeraars en de vindbaarheid via bijvoorbeeld zorggidsen.

Het AGB-register kent drie types zorgaanbieders: ondernemingen, vestigingen en zorgverleners. In het AGB-register is een zorgverlener gerelateerd aan de vestiging(en) waar zij werkzaam is. Een vestiging is weer gerelateerd aan de onderneming.

Als zorgverlener zijn uw persoonlijke gegevens en uw bevoegdheid gekoppeld aan uw unieke AGB-code. Ook tandartsen in loondienst kunnen een AGB-code aanvragen.

Aanvragen AGB-code

  1. Ga naar de website van het AGB-register
  2. Ga naar ‘Ik ben zorgaanbieder’
  3. Als tandartsmedewerker in een praktijk met een AGB-code is de volgende optie van belang: "Ik wil een persoonlijke AGB-code aanvragen en de onderneming waar ik werkzaam ben heeft al een AGB-code" (houd de code van de praktijk waar u gaat werken bij de hand; deze kunt u ook opzoeken in het AGB-register)
  4. Vul het aanvraagformulier in.
  5. Selecteer de ‘zorgsoort’: ‘tandartsen’
  6. Selecteer het ‘specialisme’: ‘1200 algemeen practicus’
  7. Vul vervolgens uw persoonlijke gegevens in
  8. U ontvangt daarna een e-mail met instructies. Vervolgens stuurt u een e-mail met gevraagde stukken retour.
  9. U krijgt daarna de code per mail toegestuurd. Bewaar deze goed.