Meet other dentists

24 september 2016
Kennis- en netwerkevenement voor buitenlandse, BIG-geregistreerde tandartsen.

Meet other dentists event

Als dé beroepsvereniging voor tandartsen en tandarts-specialisten in Nederland, zien wij het als onze taak om ook in het buitenland geschoolde collega’s, te informeren over de mondzorg in Nederland. Daarom organiseren wij zaterdag 24 september 2016 jaarlijkse event ‘Meet other dentists’.

Bent u een buitenlandse tandarts werkzaam in Nederland? Dan is deze dag zeker interessant voor u. Het is een perfecte gelegenheid om buitenlandse collega’ te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen over werken in Nederland en te netwerken. Bovendien kunt u ter plekke vragen stellen aan deskundigen van KNMT-Ledenservice, enkele aanwezige Nederlandse praktijkhouders en KNMT beleidsadviseurs.

Meld u aan voor Meet other dentists

Deelname is gratis.

Tijden en locatie

De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Als locatie kiezen wij voor het goed bereikbare Inn Style in Maarssen. Hier kunt u makkelijk en gratis parkeren. Indien u met het openbaar vervoer komt, kunt u ervoor kiezen om gebruik maken van de beschikbare pendelbus die tussen het NS station Maarssen en de locatie zal rijden. Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. Wij vragen voor deze dag KRT-punten aan. Mocht het KRT deze punten toekennen, dan maken wij dit op een later tijdstip bekend.

Waarom dit event

Als dé beroepsvereniging voor tandartsen en tandarts-specialisten in Nederland, zien wij het als onze taak om ook in het buitenland geschoolde collega’s, te informeren over de mondzorg in Nederland. De eis die wij daarbij stellen is, dat deze collega’s de Nederlandse taal machtig en (bijna) BIG-geregistreerd zijn. Het programma wisselt per keer en is vooral geschikt voor buitenlands gediplomeerde tandartsen die korter dan vijf jaar in Nederland werken.

Lees meer over het lidmaatschap en hoe u lid wordt

Vragen over werken in Nederland?

Heeft u vragen over het werken als buitenlands gediplomeerde tandarts in Nederland? Neem dan contact op met KNMT-Ledenservice via LS@knmt.nl. Deze deskundige collega’s helpen u graag verder.

Wilt u in collegiaal verband praten en bijgepraat worden over nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde, casussen uit de dagelijkse praktijk of innovaties in de mondzorg? En op een leuke en leerzame manier met Nederlandse of buitenlandse collega’s uw KRT punten behalen? Dan is het intercollegiaal overleg ‘IQual’ iets voor u.

Wilt u ervaringen uitwisselen met andere buitenlands gediplomeerden? Bezoek dan onze facebook pagina Dutch Dentistry.

Het programma

9.30 uur
Inloop

10.00 uur
Welkom en opening

10.30 uur
Het Nederlandse zorgstelsel
Ontwikkelingen mondzorg algemeen, preventie, zorgvraag en financiering

Spreker: Jeannette Smienk (KNMT)

11.15 uur
Pauze

11.45 uur
De wet BIG en de Wkkgz; het borgen van goede zorg

Spreker: Joan van der Ven (KNMT)

12.30 uur
Lunch

13.00 uur
Workshop: ‘Omgaan met lastig gedrag’
Als tandarts krijgt u vroeg of laat te maken met lastig gedrag.  Bijvoorbeeld met gesloten mensen, klagers, treuzelaars, slechte luisteraars, bemoeials, manipulators, saboteurs, agressieve mensen, bullebakken, arrogante mensen, betweters en grappenmakers. Dat voelt misschien ongemakkelijk of maakt u geïrriteerd, boos, gefrustreerd of bang. Maar hoe gaat u er in Nederland mee om? Met deze workshop leert u, onder leiding van een ervaren trainer/ inspirator en een acteur, om beter om te gaan met verschillende vormen van lastig gedrag en grip te krijgen op lastige mensen.

Sprekers: Bartelt Wils & Hans van Duijn

15.00 uur
Plenaire afsluiting en borrel

16.00 uur
Einde bijeenkomst

Andere evenementen

26 juni 2017
NBC - Nieuwegein
04 september 2017 tot 30 oktober 2017
Utrecht
22 september 2017 tot 16 december 2017
’t Hart - Utrecht
28 september 2017 tot 05 april 2018
KNMT, Utrecht
02 oktober 2017
Bent u van plan uw praktijk binnen een paar jaar te verkopen?
02 oktober 2017
Bent u van plan uw praktijk binnen een paar jaar te verkopen?