Mondzorg = teamwork

De KNMT vindt dat mondzorg een zaak is van het hele team. De tandarts heeft daarbij de regie. Om dit uit te dragen in de praktijk bieden we posters en buttons en we vragen tandartsen om een teamfoto met buttons te mailen.

KNMT roept tandartsen op te laten zien dat mondzorg teamwork is

De komende tijd is de laatste kans nog iets te doen tegen de plannen van de minister. Dat kan als de Tweede Kamer alsnog in actie komt en eist dat het beoogde experiment van tafel gaat. De KNMT roept daarom alle tandartsen en hun teams op uit te dragen dat mondzorg teamwork is en dat de overheid die teams niet uit elkaar moet spelen. Die boodschap uitdragen kan met behulp van het campagnepakket dat de KNMT heeft verstuurd aan alle bij de vereniging aangesloten praktijken.

Mail ons uw teamfoto

Teamwork is de oplossing voor goede en betaalbare zorg

Het organiseren van mondzorg onder één dak is de manier om patiënten goede en betaalbare zorg te garanderen. Want zoals dat voor de hele zorg geldt, is ook mondzorg teamwork. De tandarts is binnen het team degene die de diagnose stelt, het zorgplan maakt en inhoudelijk de regie heeft over de behandeling. De mondhygiënist zorgt binnen het team voor voorlichting over mondverzorging, preventie en de behandeling van tandvleesproblemen.  De deze onderlinge samenwerking slagen we er in te voorkomen dat er geboord moet worden.

Binnen het mondzorgteam is duidelijk wie er wat doet

  • de tandarts richt zich primair op genezing;
  • de mondhygiënist richt zich primair op preventie;
  • de assistent ondersteunt hen.

En de mondzorgverleners doen dat onder één dak

  • vanuit dezelfde vestiging
  • met dezelfde apparatuur
  • vanuit één agenda
  • op basis van hetzelfde patiëntdossier

Kortom: mondzorg onder één dak is duidelijk, veilig, betaalbaar en goed.

Download de poster (pdf)

Bestel extra posters en/of buttons voor uw team en praktijk