facebook

37 kandidaten voor Ledenraad

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
2 minuten
Microfoon spreker
37 tandartsen hebben zich de afgelopen weken gemeld als kandidaat voor de Ledenraad van de KNMT. De komende weken kunnen leden stemmen op de kandidaten van hun voorkeur, te beginnen met de zzp-tandartsen.

Na een oproep aan alle leden om zich verkiesbaar te stellen voor de Ledenraad meldden zich de afgelopen weken exact 37 tandartsen. 

Ze stelden zich verkiesbaar voor 22 zetels in verschillende kiesgroepen: praktijkhouders (14 zetels), zzp’ers (5 zetels), tandartsen in loondienst (1 zetel), tandartsspecialisten (1 zetel) en gedifferentieerde tandartsen (1 zetel). 

De komende periode vinden verkiezingen plaats in een aantal kiesgroepen. 

Momenteel kiezen de zzp-tandartsen hun 5 landelijke vertegenwoordigers uit 9 kandidaten. Nog tot en met aanstaande zondag 12 november kunnen zij stemmen op de kandidaat van hun voorkeur.

Op vrijdag 24 november start het stemmen voor de gedifferentieerde tandarts (2 kandidaten, landelijke verkiezing) en voor praktijkhouders in 8 afdelingen (regionale verkiezingen). 

In sommige andere afdelingen heeft zich maar één praktijkhouder kandidaat gesteld, waardoor deze automatisch voorgedragen is. Er zijn ook 2 afdelingen zonder kandidaat (Utrecht Polderland en Oost). Daar zullen op een later moment, als de Ledenraad definitief is ingesteld, nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden.

In  de kiesgroep tandartsspecialisten heeft zich één kandidaat gemeld, net als in de kiesgroep tandartsen in loondienst. Ook zij komen automatisch in de Ledenraad.

Behalve de 22 ‘reguliere’ zetels zijn er nog 2 plekken: eentje voor een studentlid en een vertegenwoordiger namens de opleidingen Tandheelkunde.

Samenstelling Ledenraad

De volgende leden zijn al gekozen of voorgedragen voor de Ledenraad:

  • Jan Willem Beukers, Praktijkhouder, afdeling Holland Noord
  • Arjen van den Dorpel, Praktijkhouder, afdeling Zuid West Nederland
  • Marieke Dorrepaal, Praktijkhouder, afdeling Midden Nederland
  • Guus Siertsema, Praktijkhouder, afdeling Zuid Holland Zuid
  • Erik van Groen, Tandarts in loondienst
  • Afien Veenema, Tandarts-specialist
  • Henri Lohr, Tandheelkunde-opleidingen
  • Leslie Elenbaas, Student tandheelkunde

De komst van de Ledenraad is overigens onder voorbehoud van goedkeuring van de nieuwe verenigingsstatuten op de 204e Algemene Vergadering van vrijdag 8 december.

Meer informatie vindt u op www.knmt.nl/ledenraad 

ledenraad

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen