facebook

5 tips voor een veilige praktijk

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Risico opletten gevaar
Een ongeluk zit in een klein hoekje – het is een cliché maar wel al te waar. Vijf praktische tips om de praktijk veilig te houden voor medewerkers en patiënten.
  1. Zijn alle nooduitgangen vrij en niet geblokkeerd door bijvoorbeeld dozen met voorraad?
  2. Laat (sfeer)verlichting alleen branden tijdens de openingstijden van uw praktijk. Zo voorkomt u kortsluiting of brand!
  3. Heeft u kunstplanten of andere (textiel)versierselen in uw praktijk? Zijn deze geïmpregneerd dan wel brandvertragend?
  4. Winterweer! Hagel, (natte) sneeuw, veel regen: heeft u een deurmat om de voeten te vegen om glij- en valgevaar te voorkomen? Tip: een paraplubak. Geef ook duidelijk aan dat de paraplu niet de praktijk in mag worden meegenomen en in de paraplubak bij de ingang dient te worden gedeponeerd.
  5. Is de vloer toch nat geworden: markeer dit duidelijk met een geel signalisatiebaken om uw patiënt te attenderen op de natte vloer.

Deze tips zijn tot stand gekomen m.m.v. Crisicom, de partner van de KNMT in BHV-trainingen voor de mondzorg.

Bekijk het aanbod van BHV-cursusssen

Bedrijfshulpverlening (BHV)
veilig werken

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen