facebook

9 regels wil de mondzorg schrappen of verbeteren

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Schrapsessie overleg2 ordz
Tandartsen, zorgverzekeraars, het ministerie van VWS, toezichthouders en andere belanghebbenden in de mondzorg gaan samen 9 regels schrappen of verbeteren. Ze doen dat om de tijd die tandartsen kwijt zijn aan administratie te verminderen.

Op de derde en laatste schrap- en verbetersessie bespraken de betrokken aanwezigen de eerder opgestelde lijst met 9 regels. De regels werden een voor een doorgenomen, waarna er werd afgesproken wie er actie gaat ondernemen en wanneer dat gebeurt. 

Op de lijst, gebaseerd op onderzoek onder tandartsen, staan onder andere:

  • regels rondom het aanvragen van machtigingen;
  • het contact met zorgverzekeraars over onjuiste declaraties;
  • de verplichte publicatie van een prijslijst voor materiaal en techniek;
  • en registraties die voortkomen uit praktijkrichtlijnen. 

De opbrengst van de laatste sessie wordt nu uitgewerkt in een definitieve schrap- en verbeteragenda. Zodra die klaar is, gaan alle partijen hun eigen actiepunten uitvoeren. 

De door de KNMT geïnitieerde schrap- en verbetersessies voor de mondzorg vinden plaats in het kader van de landelijke actie (Ont)Regel de Zorg. 

Lees meer over (Ont)Regel de Zorg in de mondzorg

Bekijk de video van de schrap- en verbetersessie: met tandarts Vivian Wu over haar deelnameKNMT-voorzitter Wolter Brands over de schrapsessie en de reactie van Leontine Schalk van zorgverzekeraar VGZ

belangenbehartiging
bureaucratie
regeldruk

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen