Aandacht voor Monitor Mondzorg op de radio

26 april 2016

In reactie op de uitspraak in de zaak Mark van N. oftewel de Nederlandse 'horrortandarts' sprak KNMT-voorzitter Hendrike van Drie in het Radio 1-journaal haar medeleven uit met de slachtoffers van Van N. en verwees naar de Monitor Mondzorg.

Uitzonderlijk geval

Van Drie benadrukte dat het hier om een buitengewoon ernstige situatie gaat. Hoewel het in Nederland primair aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is dit soort situaties te voorkomen en in te grijpen, neemt ook de KNMT maatregelen. 'Vind je dat je tandarts onprofessioneel handelt, ga dan eerst met hem of haar in gesprek. Helpt dat niet, dan kun je een melding doen bij de Monitor Mondzorg,' aldus Van Drie. De Monitor Mondzorg is een onafhankelijk meld- en steunpunt dat enkele jaren geleden op initiatief van de KNMT tot stand is gekomen.

Beluister het fragment (start vanaf 38 minuten))

Veroordeling: 8  jaar cel en beroepsverbod

Vandaag deed de Franse rechter uitspraak in de zaak Mark van N. Van N. kreeg een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd voor het zonder medische aanleiding uitvoeren van ingrijpende behandelingen, waarbij patienten soms blijvend letsel opliepen. Ook mag hij nooit meer zijn beroep uitoefenen.

0 reacties op Aandacht voor Monitor Mondzorg op de radio