ACTA benoemt 2 nieuwe hoogleraren

30 januari 2018

Sinds 1 januari telt ACTA 2 nieuwe, vrouwelijke hoogleraren: Corine Visscher als hoogleraar Orofaciale Fysiotherapie en Marja Laine als hoogleraar Orale Diagnostiek, in het bijzonder op het gebied van ademgeur en mondvloeistoffen.

Beiden zijn voor 5 jaar aangesteld via de NWO Johanna Westerdijk Talentimpuls.

Corine Visscher wordt hoogleraar Orofaciale fysiotherapie

Visscher is orofaciaal fysiotherapeut en epidemioloog. Ze was tot 1 januari universitair hoofddocent en voorzitter van de sectie Orale kinesiologie bij ACTA. In haar onderzoek richt ze zich op patiënten met chronische pijn in het algemeen en aandoeningen van het kaakgewricht en hoofdpijn in het bijzonder. Als hoogleraar gaat ze zich bezighouden met de diagnostiek en behandeling van spier- en gewrichtsaandoeningen van het kauwstelsel en de nek. Per januari 2018 is ze tevens opleidingsdirecteur van de master.

Marja Laine wordt hoogleraar Orale Diagnostiek

Laine, die haar tandartsdiploma aan de Universiteit van Helsinki, haalde, was tot 1 januari 2018 universitair hoofddocent bij de subsectie Parodontologie van ACTA. Haar onderzoek  richt zich op de biologie, diagnostiek en behandelingen van ademgeur (halitose) en mondvloeistoffen en hun relatie met parodontitis. Ze is onderwijscoördinator van de subsectie Parodontologie bij ACTA. Naast onderwijs aan studenten tandheelkunde geeft ze ook postacademisch onderwijs aan parodontologen-in-opleiding, tandartsen en mondhygiënisten. Ook verzorgt ze het Halitose- en Speekselspreekuur.

 

Total votes: 100

0 reacties op ACTA benoemt 2 nieuwe hoogleraren