facebook

ACTA heeft 1 na beste reputatie wereldwijd

Hans
Scholten
1 minuut
Winnen beker cup victorie
Studenten Tandheelkunde in Amsterdam worden opgeleid aan de tandheelkundefaculteit met de op één na beste reputatie ter wereld. Althans, volgens de QS World University Rankings by Subject, waar ACTA op de 2e plaats staat.

Vorig jaar bekleedde de Amsterdamse opleiding nog de 4e plek. Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen staat op plek 44 (was 42). De Groningse tandheelkundeopleiding staat niet in de top 50.

QS rangschikt vakgebieden aan de hand van vier criteria: reputatie onder werkgevers, reputatie onder vakgenoten, citaties en H-index. Bij dat laatste criterium wordt impact (het aantal citaties) gekoppeld aan omvang (het aantal publicaties).

De QS World University Rankings by Subject wordt gebruikt door onderzoekers en aankomende studenten en is daarmee een algemene bron voor reputatie van een bepaald vakgebied aan een universiteit.

Bekijk de top 50 QS World University Rankings Dentistry

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA)
studenten

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen