Advies: ga niet in op aanbod SENA

05 april 2017
Radio

SENA benadert regelmatig tandartsen met een aanbod om met korting nabuurrechten te gaan betalen. De KNMT raadt haar leden aan niet op dit aanbod in te gaan.

SENA doet het aanbod aan tandartsen die nog niet eerder zijn aangeslagen voor het betalen van nabuurrechten voor het afspelen van muziek in hun praktijk. Per brief wordt een korting van 33,33% voorgespiegeld aan diegenen die een licentie bij SENA aanvragen. 

De KNMT vindt echter dat SENA tandartspraktijken ten onrechte aanslaat voor het afspelen van muziek in de wacht- en/of behandelkamer. Momenteel ligt de zaak bij de rechter. De KNMT eist dat SENA stopt met het incasseren bij tandartspraktijken en dat ze reeds geïnde bedragen terugbetaalt voor zover ze niet verjaard zijn. 

Ontvangt u later toch een factuur van Sena? Betaal deze dan onder protest

De KNMT raadt tandartspraktijken die een bovengenoemd aanbod van SENA ontvangen aan deze naast zich neer te leggen. Wordt een praktijk (later alsnog) via een factuur aangeslagen voor naburige rechten, raadt  de KNMT aan deze factuur wel te betalen maar deze betaling onder protest te voldoen. Daartoe kan bij betaling van de factuur aangegeven worden: "Betaling aan SENA onder protest en onder voorbehoud van rechten".

0 reacties op Advies: ga niet in op aanbod SENA