facebook

Advies tandarts helpt bij stoppen met roken

Profile picture for user Hans Scholten
Hans
Scholten
1 minuut
Roken
Als tandartsen hun patiënten adviseren om te stoppen met roken heeft dat een positief effect, zo meldt het Trimbos Instituut op basis van onderzoek.

Het onderzoek laat ook zien dat een duidelijke, sterke en op de patiënt afgestemde boodschap die maar weinig tijd in beslag neemt al een significant positief effect kan hebben.

De tandartsen spreken met één vijfde van hun rokende patiënten over roken. Dat is minder dan andere zorgverleners, zoals huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen. Wanneer er gesproken is over roken, dan is dit in 69% van de gevallen op initiatief van de tandarts geweest.

Om zorgverleners zoals tandartsen te helpen stoppen met roken te bespreken heeft het Trimbos Instituut een speciale factsheet gemaakt. Ook stelt ze 500 gratis toolkits ter beschikking waarmee zorgverleners hun patiënten kunnen helpen te stoppen met roken.

Lees de factsheet ‘Het bespreken van (stoppen met) roken’ (pdf)

Gratis toolkit bestellen (kies het speciale formulier voor de gratis toolkits)

roken

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen