facebook

Andrea Quintanilla: Ik zie mijn toekomst hier in Nederland’

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
Coverinterview
Hoewel ze het soms nog lastig vindt om technische dingen in het Nederlands uit te leggen, ziet de Spaanse Andrea Quintanilla haar toekomst wel in ons land. Zo overweegt ze ooit een eigen praktijk te starten.

Altijd al tandarts willen worden?

“Pas na de middelbare school. Tot en met 2016 woonde ik in mijn thuisland Spanje. Ik wilde eerst advocaat worden, maar na een jaar kwam ik erachter dat dat toch niet bij me paste. De vader van een vriendin was tandarts en hij heeft mij enthousiast gemaakt voor het vak.”

Waarom dit vak?

“Ik vind het fijn mensen te helpen aan een mooi gebit en te zorgen dat ze een gezond gebit behouden.”

Wat is niet leuk?

“Als patiënten mijn adviezen over hun gebit niet willen aannemen.”

Wat maakt u boos in de praktijk?

“Ik vind het lastig om technische dingen in het Nederlands uit te leggen. Dan zeg ik bijvoorbeeld dat ik een wortelkanaalbehandeling ga doen, maar als de patiënt niet weet wat dat is, weet ik niet hoe ik dat simpel moet uitleggen. Dat frustreert me wel eens.”

Is er meer dan werk?

“Jazeker. Ik ben Zumba-instructrice. Daarnaast heb ik ontdekt dat ik zeilen ook erg leuk vind.”

Waarom KNMT-lid?

“Het is de bekendste beroepsorganisatie voor tandartsen in Nederland. Toen ik met DPA naar Nederland kwam, werd ons geadviseerd lid te worden.”

Grootste blunder?

“Ik heb een keer m’n jasje binnenstebuiten gedragen en kwam daar pas aan het eind van de dag achter.”

Tevreden over het eigen gebit?

“Ik ben blij met mijn gebit en verzorg het goed. Toen ik dertien was heb ik een beugel gehad. Ik poets drie keer per dag met Oral-B tandpasta en rager elke dag.”

Wanneer voor het laatst niet gepoetst?

“In mijn eerste maand in Nederland, verbleef ik ergens waar ze alleen maar Parodontax hadden. Ik kende het niet, maar vond het zo vies dat ik het gelijk heb uitgespuugd en niet verder heb gepoetst!”

En de toekomst?

“Ik zou ooit mijn eigen praktijk willen starten. En misschien dat ik me verder wil specialiseren tot orthodontist. In elk geval zie ik mijn toekomst in Nederland. Behalve het weer bevalt het me hier prima!”

Tekst: Laura van Paesschen

Coverinterview (NT)

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen