facebook

Antoinette Rozeboom: "Ik dacht: dat doe ik even"

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
Coverinterview
Ze vindt de afwisseling in haar vak leuk, maar mka-chirurg Antoinette Rozeboom doet geen behandelingen waarin ze zich als professional niet kan vinden. "Bijvoorbeeld omdat ik het gevoel heb dat ik de patiënt er niet mee help."

Altijd mka-chirurg willen worden?

“Ik wilde lang gynaecoloog worden. Tijdens mijn studie geneeskunde wist ik dat ik een snijdend beroep ambieerde. Ik ben bij mka-chirurgie gaan kijken en na twee weken meelopen in het Kennemer Gasthuis was ik verkocht.”

Wat doet u niet?

“Behandelingen waarin ik me als professional niet kan vinden, bijvoorbeeld omdat ik het gevoel heb dat ik de patiënt  er niet mee help. Zoals onbegrepen pijnklachten; dan wil je graag met een oplossing komen, maar als de origine ligt in iets wat ik niet kan behandelen, is het beter de handen op de rug te houden.”

Wat is leuk aan uw vak?

“De afwisseling. Ik wordt vrolijk als ik de ok binnenkom en vind het mooi om patiëntenzorg, mijn corebusiness, te combineren met wetenschap. Zo deed ik promotieonderzoek naar breuken van het kaakkopje. Onderzoek daagt me intellectueel uit en als mka-chirurg lever ik een mooie bijdrage aan iemands levenskwaliteit.”

En minder leuk?

“Ik zou liefst elke dag met patiënten bezig zijn, in de operatiekamer staan of onderzoek doen, maar er is ook nog de nodige administratie. Minder leuk, maar hoort erbij.”

Waarom KNMT-lid?

“Het is goed om op de hoogte te zijn van wat speelt, vooral bij tandartsen, want met die collegae werken we nauw samen. Ik gebruik de KNMT-site geregeld om handvatten voor de praktijk te hebben, zoals herregistratie, tarieven, en wetten en regels.”

Een tip voor de KNMT?

“Het is ontzettend belangrijk dat tandartsen en mka-chirurgen nog meer samenwerken. Soms werken we allebei een beetje op een eiland, maar we komen uit dezelfde vijver. De KNMT zou die samenwerking met de mka-chirurgie nog meer mogen stimuleren.”

Is er meer dan werk?

“Lekker sporten. En koken is mijn ultieme uitlaatklep! Ik ben ooit begonnen met taarten bakken en als er een feest is van vrienden of familie maak ik graag een mooie creatie.”

En het eigen gebit?

“Ik heb een gebit zonder gaatjes of gekke dingen. Wel heb ik een beetje een klasse 2 malocclusie, zonder de behoefte dat te verbeteren. Ik poets twee keer per dag, soms elektrisch, soms met de hand, en ik stoker in de auto.”

Grootste blunder?

“Die moet nog komen. Wel trok ik ooit bij m’n verloofde een verstandskies,  vroeg in de opleiding. Ik dacht: dat doe ik even, maar het kostte me veel moeite. Ik word er nog mee geplaagd.”

Tekst: Laura Jansen // Beeld: Rob ter Bekke

Coverinterview (NT)
tandartsspecialisten

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen