App voor goede werkhouding tandarts wint Hokwerda Award 2016

07 oktober 2016
Laura van der Meer Hokwerda Award 2016

Laura van der Meer, student Tandheelkunde aan de ACTA in Amsterdam, heeft de Hokwerda Award 2016 gewonnen. Zij bedacht  de app  ‘Watch your back’ voor het verbeteren van de werkhouding van de tandarts. De tweede prijs gaat naar Meike van de Kerkhof voor haar idee ‘Pocket Force Probe’; een pocketsonde met een druksensor die eenduidige pocketmeting en eenduidige krachtuitoefening mogelijk maakt.

Belang van duurzame en ergonomische tandheelkunde

De Hokwerda Award beloont jaarlijks ideeën van studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid - van patiënt en/of behandelteam, de gezonde werkwijze en of ergonomie binnen de tandheelkunde. De beste inzending wint een geldbedrag van € 1.000 en hulp om het idee in de praktijk te brengen.

Over de Hokwerda Award

De Hokwerda Award is de jaarlijkse prijs voor het beste idee voor een duurzamere tandartspraktijk. De award werd uitgereikt door em. prof. drs. O. Hokwerda, tijdens het KNMT Studentencongres op 7 oktober 2016 in De Fabrique in Utrecht.

De Hokwerda Award is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen en het het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

De initiatiefnemers willen met de prijs stimuleren dat de beroepsuitoefening en de arbeidsomstandigheden in de mondzorg verbeterd worden. Daarbij ligt de focus op duurzaamheid.
 

Lees meer over: