Arbeidsvoorwaardenregeling 2018 vastgesteld

17 november 2017
Team

De KNMT-Arbeidsvoorwaardenregeling 2018 is verschenen. De regeling is getoetst aan nieuwe wet- en regelgeving en geldt per 1 januari 2018.

De Arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) is online te raadplegen. Praktijken die zijn aangesloten bij de KNMT ontvangen daarnaast uiterlijk de eerste helft van december een gedrukt exemplaar op de mat.

KNMT Arbeidsvoorwaardenregeling 2018 (pdf)

Adviessalarissen

In de Arbeidsvoorwaardenregeling 2018 staan ook adviessalarissen. Deze zijn geïndexeerd met 1,8%. Dit indexatiepercentage wordt berekend aan de hand van de loonontwikkeling en de zogenaamde overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (ova).

Uiteraard staat het de werkgever en de werknemer vrij om van de salarisschalen af te wijken. Indien dit het geval is, wordt dit overeengekomen in de arbeidsovereenkomst of het addendum.

Onderteken het addendum

De Arbeidsvoorwaardenregeling moet elk kalenderjaar voor elke werknemer opnieuw van toepassing verklaard worden. Om dat te regelen, ondertekenen de werkgever en werknemer beide een addendum. Vervolgens voegt u dit toe aan het personeelsdossier.

Addendum bij arbeidsvoorwaardenregeling 2018 (docx)

Over de Arbeidsvoorwaardenregeling

Tandartspraktijken kennen geen cao. Om tandartsen en teamleden te helpen bij het maken van afspraken over arbeidsvoorwaarden stelt de KNMT jaarlijks een arbeidsvoorwaardenregeling op. Veel praktijkhouders nemen de regeling over; dit is echter niet verplicht.

In de KNMT-Arbeidsvoorwaardenregeling staan de (wettelijke) rechten en verplichtingen van werkgevers en werknemers helder op een rij. Ook staat er voor een aantal functies in de praktijk adviessalarissen in, echter niet voor tandartsen.

Uw personeelszaken regelen

Total votes: 167

0 reacties op Arbeidsvoorwaardenregeling 2018 vastgesteld