AVG-campagne gestart: ‘Privacy gaat iedereen wat aan’

30 januari 2018
Privacywetgeving AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een landelijke voorlichtingscampagne over de nieuwe Europese privacywet AVG die vanaf 25 mei geldt. De campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ maakt mensen bewuster van hun privacyrechten en biedt organisaties praktische hulp bij de naleving van de wet.

AP-voorzitter Aleid Wolfsen: “Veel mensen en organisaties zijn nog onbekend met de gevolgen van de nieuwe wetgeving – de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daar gaan we wat aan doen met deze campagne. In een tijd waarin persoonsgegevens gouden handel zijn, is het van groot belang dat die gegevens goed beschermd blijven.”

Met de campagne biedt de AP ook zorgverleners, die immers zeer gevoelige persoonsgegevens verwerken, praktische hulp om te voldoen aan hun nieuwe plichten. Zoals een digitale ‘regelhulp’ waarmee zorgverleners snel in kaart kunnen brengen wat zij nog moeten doen voor 25 mei. Op hulpbijprivacy.nl, de campagnewebsite van de AP, vinden zorgverleners informatie op maat over de AVG over de rechten en plichten uit de nieuwe wet. Het dossier wordt de komende tijd verder aangevuld.

Speciaal voor mondzorgpraktijken

De KNMT helpt mondzorgpraktijken om zich klaar te maken voor de nieuwe wetgeving met informatie en hulpmiddelen op www.knmt.nl/avg. Tot slot zijn er speciale AVG- workshops van de KNMT Academy.

Total votes: 66

0 reacties op AVG-campagne gestart: ‘Privacy gaat iedereen wat aan’