facebook

Belastingdienst kondigt onderzoek arbeidsrelatie zzp’ers aan

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Vergrootglas
De nieuwe staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief heeft aangekondigd dat de Belastingdienst  de arbeidsrelatie van zzp’ers gaat onderzoeken. Dit heeft hij de Tweede Kamer op 4 februari laten weten. De Belastingdienst richt zich op de vraag of de zzp-wetgeving juist wordt nageleefd en of er wel of niet sprake is van een (fictieve) arbeidsovereenkomst.

UItkomsten onderzoek toegepast in hele sector

De staatssecretaris kiest voor een sectorspecifiek aanpak, zodat de uitkomsten van het onderzoek kunnen worden toegepast in de hele sector. Dit betekent dat een gebruikelijke wijze van contracteren, die volgens de Belastingdienst onjuist is, voor de gehele sector kan worden uitgesloten, zonder dat dit de markt verstoort.

Einde aan periode van niet handhaven Wet DBA

Het aangekondigde onderzoek kan worden gezien als een eerste stap in het beëindigen van de periode waarin de Wet DBA niet wordt gehandhaafd.

Mondzorg vooralsnog niet onderzocht

De zorg is één van de geselecteerde sectoren waar dit onderzoek start. Het lijkt er vooralsnog op dat de mondzorg hier niet bij hoort. Mocht dit anders zijn, dan zal de KNMT haar leden hierover informeren.

Vragen hierover kunt u bij voorkeur per mail stellen aan de KNMT-ledenservice: LS@knmt.nl

belastingen
Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen