Bente: Dagboek van een tandarts - deel 5

20 mei 2019

Bente van Leeuwen (28) werkt sinds vier jaar als tandarts. Ze houdt van fotograferen, cactussen en haar patiënten (meestal).

Vrijdag

"Heerlijk weer, hè,” zegt mevrouw de Wildt als ze in de stoel gaat zitten. “Ik heb zo lekker in de tuin gewerkt.” Op haar wangen heeft ze gezonde blosjes, heel wat anders dan mijn witte koppie. Emile heeft gevraagd of ik dagen van hem wilde overnemen, en natuurlijk heb ik ja gezegd, blij dat ik iets voor hem kan doen. Zijn vrouw is aan een nieuwe chemokuur begonnen en de hele praktijk duimt dat die aanslaat. Het gevolg is wel dat ik nu vijf dagen in de week werk, en dat vind ik eigenlijk te veel. Zeker nu het weer is om op een terrasje te zitten, naar het strand te gaan of gewoon op mijn balkon een boek te lezen. Gelukkig ga ik binnenkort op vakantie: naar Ibiza met bestie Franka! Ik kan niet wachten.

Zaterdag

Het huwelijksfeest van Elsa en Vic vindt plaats in een kasteeltuin die er door honderden slingerlampjes uitziet als een sprookje. Een band speelt oude hits en bijna iedereen staat te swingen. Samen met een groepje oud-studiegenoten dans ik tot ik het zo warm heb dat mijn jurk tegen mijn rug plakt. Met een gin-tonic puf ik uit terwijl ik naar de dansende menigte kijk. In het midden staat het kersverse echtpaar, omstrengeld, in de zevende hemel. Even voel ik een steek van jaloezie. Wanneer kom ik die grote liefde nou eens tegen? Ik heb een paar Tinderdates gehad, maar steeds was er niet die klik of ik vond de persoon in kwestie gewoon eng. De laatste maakte tijdens het zoenen een gromgeluid of hij een wilde beer was.

Zo langzamerhand krijg ik het gevoel dat ik de boot mis. Bijna al mijn vriendinnen hebben een vaste relatie en twee zijn er zelfs zwanger. Onmiddellijk hoor ik in mijn hoofd de stem van mijn moeder: ‘Dan had je het maar niet met Noah moeten uitmaken. Dan had je nu niet alleen een lieve man, maar ook nog je eigen praktijk.’ Maar ik kan toch niet mijn hele leven bij iemand blijven die ik net zo opwindend vind als een kop kamillethee?

Ik klok mijn laatste slok gin-tonic weg en ga weer dansen. Daarna klets ik met allerlei mensen, nog een drankje, nog een dansje. Op een gegeven moment wordt het wazig in mijn hoofd. Ik moet wat eten, denk ik, en als er een ober met hapjes voorbijkomt, neem ik een bitterbal. De bal is zo heet dat ik mijn tong verbrand. Mond open, hijgen, tranen in mijn ogen. Dan word ik op mijn rug getikt. ‘Hi Bente.’ Door mijn tranenmist zie ik een man staan. Mark! Die zat een jaar hoger dan ik en vond ik ge-wel-dig. Ik wil wat zeggen maar door die bal kan het niet. Hij kijkt me een tikje verbaasd aan en loopt dan verder. NT

Tekst: Maartje Fleur // Beeld: Joost Reijmers

Total votes: 13
Lees meer over: Bente

0 reacties op Bente: Dagboek van een tandarts - deel 5