facebook

Berg reacties op consultatie taakherschikking

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Behandeling
Meer dan 700 openbare en een nog onbekend aantal niet-openbare reacties zijn er binnengekomen op de internetconsultatie voor het tijdelijk besluit zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist.

De consultatie vond plaats om belangstellenden te informeren over en te laten reageren op de plannen om mondhygiënisten meer zelfstandigheid toe te kennen. Het ministerie wil via een algemene maatregel van bestuur (AMvB) een experiment starten om mondhygiënisten de bevoegdheid te geven zelfstandig te verdoven, röntgenfoto’s te laten maken en primaire gaatjes te vullen.

Iedereen kon tot en met maandag 3 oktober reageren op de voorgenomen maatregel. Ook de KNMT heeft uitgebreid gereageerd op de consultatie en de vereniging blijft uiteraard ook de komende periode actief op dit dossier.

Het ministerie gaat nu de reacties inventariseren en analyseren. Vervolgens gaat de analyse naar minister Schippers. Pas na interdepartementale afstemming komt de AMvB in de ministerraad. Ten slotte krijgen Tweede Kamerleden de mogelijkheid erop te reageren. Het exacte tijdpad dat wordt gevolgd is nog niet bekend.

Bekijk de openbare reacties op de internetconsultatie
Bekijk het standpunt van de KNMT

taakherschikking

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen