facebook

Bezoekers artsencongres KAMG geïnteresseerd in mondzorg

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Kamg
Voor bezoekers van het congres van de Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG), op 22 november, was de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid een goede reminder. Dat kan worden afgeleid uit de belangstelling bij de KNMT-stand, waar ook de nodige vragen werden gesteld naar aanleiding van de workshop over tandheelkunde bij autistische kinderen.

Goede mondzorg ook belangrijk voor dak- en thuislozen

Het congres in Nieuwegein werd bezocht door z’n driehonderd KAMG-leden - waaronder jeugdartsen en artsen werkzaam op consultatiebureaus en bij GGD’en. Een van de plenaire sprekers was ’straatdokter’ Igor van Laere, die vertelde over zijn werk met dak- en thuislozen als sociaal-geneeskundige bij de GGD in Amsterdam. Volgens hem is een goed medisch opvangnetwerk belangrijk voor deze groep mensen. En daar hoort ook goede mondzorg bij, vulde Sonja Kalf – tandarts gehandicaptenzorg bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam - hem aan. Want goede mondzorg is van belang voor de gehele gezondheid.

Kinderen met autisme moeten vertrouwd raken met het werk van de tandarts

Kalf gaf namens de KNMT een workshop over het tandheelkundig behandelen van kinderen met autisme. Die ervaren een bezoek aan de tandarts vaak als erg lastig en beangstigend. Hierdoor vermijden ze een tandheelkundige behandeling en vormt cariës een risicofactor voor hen. Volgens Kalf moeten deze kinderen met veel geduld en voorspelbaar worden behandeld zodat ze vertrouwd raken met het werk van de tandarts. Dit voorkomt dat ze uiteindelijk onder algehele narcose moeten worden behandeld.

Stand van KNMT krijgt nodige belangstelling

Aan het belang van mondgezondheid werd op de stand van de KNMT uiteraard aandacht besteed. Daar konden de KAMG-leden onder meer terecht voor informatie over de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid, het belang van vroegtijdig tandartsbezoek van kinderen en over mondzorg en autisme. Hiervoor was de nodige belangstelling.

 

autisme
mondgezondheid

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen