Bijscholing nodig voor herregistratie? Regel het nu

10 maart 2016

Verwacht u niet te kunnen voldoen aan de urennorm voor herregistratie in het BIG-register? Zorg dan dat u tijdig bijscholing regelt om in aanmerking te komen voor een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Daarmee kunt u zich dan alsnog laten herregistreren.

Loopt uw BIG-registratie af per 1 januari 2017 en voldoet u niet aan de urennorm voor herregistratie? Meld u voor 1 april aan bij ACTA DE om een PRC te halen. Dat kan door te slagen voor een toets of door met goed gevolg bijscholing te volgen.
De toetsing duurt een dag maar vraagt daarnaast voorbereidingstijd. De toetsing vindt plaats aan het begin van de zomer. Haalt u de toets niet, dan moet u alsnog (vierdaagse) bijscholing volgen in het najaar. ACTA DE geeft alleen garantie op een bijscholingsplek in het najaar als u zich voor 1 april aanmeldt; doe dit dus ook meteen. U kunt er overigens voor kiezen geen toetsing te doen en u meteen voor bijscholing aan te melden. Dit jaar behaalde PRC’s worden in oktober verstrekt; (direct) daarna kunt u uw herregistratie aanvragen.

Herregistratie na 2016

In 2017 biedt ACTA DE opnieuw toetsen en scholing aan voor diegenen die bij herregistratie niet kunnen voldoen aan de urennorm. Ook dan zijn er toetsen en bijscholing in het najaar. Deze kunnen gevolgd worden door tandartsen die per 1 januari 2018 moeten herregistreren.

Let op: voor diegenen van wie de BIG-registratie in de loop van 2017 eindigt (en wie verwacht dan niet aan de urennorm te voldoen), geldt dat hun aangeraden wordt in 2016 mee te doen aan de toets en de bijscholing.

Lees meer over herregistratie

Lees meer over de mogelijkheden bij ACTA DE 

Lees meer over: herregistratie