facebook

Brexit tot 31 januari 2020 uitgesteld

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
Brexit
Het Verenigd Koninkrijk wil de Europese Unie verlaten. Na een verzoek van de Britse regering om de datum voor deze Brexit uit te stellen tot 31 januari 2020, is de EU onlangs akkoord gegaan met het gevraagde uitstel.

Op 17 oktober is er een akkoord bereikt tussen de regering van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over voorwaarden voor de Brexit. Voordat de afspraken in werking kunnen treden, moet dit akkoord nog worden goedgekeurd door het Britse en Europese parlement. Zolang dit niet is gebeurd, treedt het Brexitakkoord niet in werking.

Kans no deal nog steeds aanwezig

Bij een no deal zijn er gevolgen voor het werken in Groot-Brittannië en voor de erkenning van Britse diploma's om in Nederland te werken. In dit scenario zijn er risico's op vertraagde of slechte levering van bijvoorbeeld geneesmiddelen of medische hulpmiddelen uit het Verenigd Koninkrijk.

De kans dat het uiteindelijk niet lukt om met het Verenigd Koninkrijk tot goedgekeurde afspraken over de Brexit te komen (no deal) is dus nog steeds aanwezig. Zolang het Brexit-akkoord niet door alle partijen is goedgekeurd, kan er op 31 januari 2020 nog steeds een no deal-Brexit plaatsvinden.

Overgangsfase bij goedkeuring akkoord: EU regels gelden nog tot eind 2020

Als zowel het Britse parlement als het Europese Parlement daadwerkelijk met het Brexitakkoord instemmen, treedt een overgangsfase in werking tot en met 31 december 2020. In deze periode blijven de EU-regels en wetten voor het Verenigd Koninkrijk van kracht.

Weinig veranderingen tijdens overgangsperiode en eventuele verlenging daarvan

Voor de mondzorg en tandartsen en kaakchirurgen en orthodontisten verandert er vrijwel niets. Door het uitstel is er meer tijd om op de Brexit voor te bereiden. De overgangsperiode kan zo nodig eenmalig met 2 jaar worden verlengd tot en met 31 december 2022.

De KNMT houdt de Brexitontwikkeling nauwlettend in de gaten en informeert haar leden zodra er ontwikkelingen zijn.

Brexit

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen