facebook

Brexit voorlopig zonder gevolgen voor de mondzorg

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
Brexit
Het Europees Parlement heeft woensdag 29 januari de Brexit-wet aangenomen. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk op vrijdag 31 januari officieel uit de Europese Unie treedt, waarmee de Brexit een feit is. Gedurende de overgangsperiode tot eind 2020 zijn er geen gevolgen voor de mondzorg.

Op 17 oktober bereikten het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie al een akkoord over de voorwaarden voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk en de overgangsperiode. Naast het Britse parlement heeft dus nu ook het Europees Parlement het akkoord goedgekeurd. Vrijdag 31 januari zal het Verenigd Koninkrijk officieel uit de Europese Unie treden. De Brexit is daarmee een feit.

Tijdens de overgangsperiode verandert er voor de zorgsector niets

Op 1 februari 2020 gaat een overgangsperiode van start die duurt tot en met 31 december 2020. In het Terugtrekkingsakkoord staan afspraken die tijdens de overgangsperiode gelden voor de zorgsector. Tijdens deze overgangsperiode verandert er voor de zorgsector niets. De huidige EU-regelgeving voor bijvoorbeeld geneesmiddelen en medische hulpmiddelen blijven gelden voor het Verenigd Koninkrijk. Ook de regels omtrent het werken met Britse diploma’s in Nederland of het werken met een Nederlands diploma in het Verenigd Koninkrijk blijven in deze periode gelden.

In de loop van 2020 meer duidelijkheid

Tijdens de overgangsperiode onderhandelen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over hun toekomstige relatie. In de loop van 2020 komt daar meer duidelijkheid over. Mocht het de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk niet lukken om afspraken te maken over de nieuwe relatie, dan vindt aan het eind van de overgangsperiode alsnog een zogeheten no deal-Brexit plaats.

Verdere informatie als er meer duidelijk is

De KNMT houdt de Brexit ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en informeert haar leden wanneer duidelijk is wat er na de overgangsperiode gaat gebeuren.

Brexit

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen