facebook

“Buigtesten uitvoeren was het leukst”

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
2 minuten
Rick en Thymen
Thymen Naaktgeboren (21) en Rick de Vos (23), studenten tandheelkunde aan het Radboudumc, onderzochten voor hun bachelorscriptie het effect van warmtebehandelingen op de sterkte van composiet. Dat ze een praktisch onderwerp wilden waarbij ze zelf dingen konden maken, stond voor de Nijmeegse studenten direct vast. 
Het onderzoek van Thymen Naaktgeboren en Rick de Vos naar het effect van warmtebehandelingen op de sterkte van composiet is één van de vijf genomineerde inzendingen voor de NT-GSK Bachelorscriptie Award 2019

Thymen: “Het onderwerp dat we hebben gekozen, het effect van warmtebehandelingen op de sterkte van composiet, sprak ons direct aan. We wisten ook gelijk hoe we het onderzoek konden uitvoeren en konden er onze eigen draai aan geven.”

Proces verliep moeizaam in het begin

In jaar twee begonnen Thymen en Rick al met het schrijven van het onderzoeksprotocol. In totaal nam het hele proces zo’n driekwart jaar in beslag. Het proces verliep in het begin wat moeizaam. Zo kostte het wat tijd om de composietbalkjes zelf te maken. “Het schrijfproces daarentegen ging vrijwel vanzelf”, vertelt Rick. Wat ze het leukste vonden aan het onderzoek? “De buigtesten uitvoeren, omdat je dan snel de resultaten ziet bij het composiet”, zegt Rick. Minder leuk waren de problemen met de levering van de composieten, dat zorgde voor wat stress. 

Lees de scriptie van Rick en Thymen

Ieder zijn eigen bijdrage

De studenten vulden elkaar goed aan in het onderzoek. Zo was Thymen de betere schrijver van de twee en was Rick goed in het praktische gedeelte, zoals het ontwerp van de mal. Zo had ieder zijn eigen bijdrage aan het onderzoek. De twee hebben het nodige geleerd van hun bachelorscriptie. Rick: “Ik denk dat je er wel een stuk zelfstandiger van wordt, omdat je zelf alles moet uitzoeken.” De heren zien het als een mooie opstap naar de masterscriptie, die ze alleen moeten doen. Of ze dan willen voortborduren op dit onderwerp, of juist iets heel anders gaan kiezen, hangt nog af van de profielkeuze. “De huidige bachelorstudenten zouden sowieso met ons onderwerp verder kunnen gaan.” 

 

 

KNMT-GSK Bachelorscriptie Award

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen